"Bože, daj nam ovog nestvarnog klinca!" Komentator BBC-ja ovo je rekao kada je prvi put vidio Modrića

Foto: Hina/Damir Senčar, EPA

BIVŠI engleski nogometni reprezentativac Jermaine Jenas (35), koji je danas stručni komentator BBC-ja, smatra kako je Luka Modrić najbolji vezni nogometaš na svijetu.

Jenas smatra kako će Englezi za pobjedu u polufinalu SP-a "morati naučiti zaustaviti Modrića".

"Modriću je u glavi uvijek pobjeda i samo pobjeda, a što je situacija na terenu teža, on je sve bolji", napisao je Jenas u svojoj kolumni.

"Neće biti lako. Modrić je brži nego što to ljudi misle i dovoljno jak da izdrži duele."

Jenas je bivši igrač Tottenhama i dijelio je s Modrićem svlačionicu četiri godine naglasivši kako je obožavao igrati s Lukom.

"Uvijek me oduševljavao svojim rješenjima u teškim situacijama."

Smatra kako pritisak polufinala neće utjecati na Modrićevu igru.

"Već kao mladog igrača uspoređivali su ga s nogometnim legendama kao što su Zvonimir Boban i Robert Prosinečki. Uostalom, protiv Danske je pokazao kako ga pritisak ne može slomiti. Promašio je jedanaesterac u produžetku, ali ga je išao ponovo pucati. Najbolji je veznjak svijeta."

Jenas se prisjetio kada je prvi put gledao Modrića.

"Sjećam se kada sam ga prvi put vidio kako igra. Bilo je to u Zagrebu, kada je Hrvatska pobijedila Englesku 2:0 u kvalifikacijama za EP 2008. Ja sam te večeri bio na klupi Engleske, a on je igrao apsolutno fenomenalno. Čuo sam da ga Tottenham želi i govorio sam u sebi: 'Bože, daj da dovedemo ovog klinca, jer on je nestvarno dobar'", otkrio je bivši nogometaš Tottenhama, Newcastle Uniteda, Aston Villea i QPR-a.

Pročitajte više