Božo izgubio bitku pod Tornjem: Dugogodišnji vladar ovlasti prepušta Ivi Jelušiću!

IZVRŠNI odbor zagrebačke Cibone ubuduće će donositi sve važne odluke za klub, a u budućnosti bi klub mogao postati dioničko društvo poput splitskog Hajduka.

Na redovitoj sjednici Skupštine kluba donesene su odluke koje su i bile duže vrijeme najavljivane. Donesen je novi Statut kluba te je Izvršni odbor postao tijelo koje će u budućnosti odlučivati o svim važnijim potezima KK Cibone, dok se institut direktora, kao osobe koja ima kontrolu nad svim sredstvima, raskidima ugovora, kupovinama igrača te financijskim transakcijama, praktički ukida.

Dugogodišnji direktor Cibone i alfa i omega kluba, Božo Miličević, postaje poslovni direktor u klubu s malim ovlastima. Istovremeno, sportski direktor Mihovil Nakić ubuduće će imati više autonomnosti u svojem radu i donošenju odluka te puno veće ovlasti.

Predsjednik Cibone Ivo Jelušić, postavljen od strane grada Zagreba, tako se uspio izboriti za promjene u strukturi kluba te za velike ovlasti Izvršnog odbora koji će ubuduće donositi ključne odluke.

Kako će stvari u Ciboni funkcionirati?

Dakle, Cibonino rukovodstvo od sada će biti zapravo Izvršni odbor koji će biti sastavljen od pet članova. To su predsjednik kluba Ivo Jelušić, zapravo desna ruka Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika, te potpredsjednici Lalić i Previšić i još dva člana Upravnog odbora KK Cibone.

"Ubuduće će o svim bitnim kadrovskim promjenama što se tiče trenera, odlučivati Izvršni odbor na prijedlog sportskog direktora. O igračima će prijedloge iznositi sportski direktor te trener, a konačnu će riječ imati Izvršni odbor."

Ivo Jelušić je najavio i mogućnost da se Cibona u budućnosti privatizira i postane dioničko društvo, po uzoru na strane primjere, ali i najnoviji primjer iz hrvatskog sporta, a to je splitski Hajduk .

"To je sigurno dugoročni cilj u koji se nećemo zalijetati. Sve ćemo pripreme za to napraviti, a kada će se to dogoditi ne znam. Sigurno je da nećemo ništa raditi na brzinu", rekao je Jelušić.

Ciljevi visoki, ostaje pitanje jesu li ostvarivi

Upravni odbor podnijet će izvješće Jelušiću o poslovanju kluba prije nego što je došao na mjesto predsjednika prije dvije godine. Tada bi trebalo postati jasnije koliko kome Cibona duguje, koliko Ciboni duguju te što se sve treba sudski poriješavati da bi situacija u klubu konačno došla u normalno stanje.

Govorilo se i o sportu, cilj koji je Ivo Jelušić govorio i prije početka sezone, ostaje isti.  To je naslov prvaka Hrvatske, final four NLB lige te šesnaestina finala Eurolige.

M.Š.
Foto: Index

Pročitajte više