Bundesligaški treneri: Bayern je glavni favorit

KAO i praktički svake sezone, nogometaši Bayerna i u novu u Bundesligi ulaze kao favorit za osvajanje naslova prvaka, iako su prošle sezone osvojili tek treće mjesto.

Naslov prvaka je tada još tri kola prije kraja prvenstva osvojila dortmundska Borussia, koja je i dominirala tijekom cijele sezone. No, njezin trener Jürgen Klopp jedan je od 16 trenera (od ukupno 18) koji su gurnuli Bayern u ulogu favorita u novoj sezoni.

"Ono što smo učinili prošle sezone, biti na vrhu i ostati na njemu, bit će jako, jako teško ponoviti", veli Klopp.

Bayern iz sezone u sezonu ulazi kao najveći favorit za osvajanje titule prvaka, ali ih je u zadnjih 10 godina u Bundesligi osvojio samo pet. Prošle sezone nije gledao u leđa samo Borussiji, već i Bayeru iz Leverkusena, kojeg je vodio iskusni Jupp Heynckes. Nakon toga je prihvatio ponudu za svoj treći mandat na klupi Bayerna.

Iako je nekada bio vrsni strijelac, sa 220 golova treći svih vremena u Bundesligi, danas trenerski veteran drži da je ključ uspjeha u obrani.

"Napad dobiva utakmice, ali obrana osvaja prvenstvo. Moramo biti stabilniji u obrani", veli 66-godišnji Heynckes.

Prošle sezone je Bayern primio čak 44 gola. Prema Heynckesu, oko 15 previše. Stoga je bavarski gigant u ljetnom prijelaznom roku najviše računa vodio o igračima koji će osnažiti obranu, te je na njih utrošio oko 44 milijuna eura.

Najveće pojačanje je vratar Manuel Neuer, čuvar mreže njemačke reprezentacije koji je stigao iz Schalkea. Od njega u Bayernu očekuju da, kao nekada Oliver Kahn, bude dugoročno rješenje na golu. Uz njega, Bavarci su obranu pojačali s Brazilcem Rafinhom iz Genoe i njemačkim reprezentativcem Jeromeom Boatengom iz Manchester Cityja. Obojica su već igrali u Bundesligi i prilagodba na njemački nogomet im neće biti nikakav problem...

Pročitajte više