HRVATSKI NOGOMETAŠI

Calciomercato: Zlatko Dalić ključ je misterioznog slučaja Ante Rebića

Foto: Getty Images

MILAN je ovoga ljeta doveo Antu Rebića iz Eintrachta kao pojačanje u napadu nakon što nisu uspjeli dogovoriti dolazak Angela Corree iz Atletico Madrida.

Rebić je za Milan bio jedna vrsta utješne nagrade koju su doveli na dvogodišnju posudbu s pravom otkupa za 25 milijuna eura, otprilike dvostruko manje od onoga što bi platio Correu.

Marca Giampaola pod kojim je Rebić doveden, ali nije nastupao, zamijenio je Stefano Pioli kod kojeg je dobio nešto minuta, ali ne dovoljno da bi se nametnuo.

Spašava karijeru tamo gdje ga ne žele

Hrvatski reprezentativac ove je sezone odigrao samo 189 minuta, dakle samo 18% mogućih minuta za Milan. Calciomercato piše da je zbog toga reagirao i Zlatko Dalić koji je Rebiću preporučio da promijeni klub kako bi došao u sredinu gdje će više igrati.

"Rebić je ove sezone već nastupao za dva europska kluba, Eintracht i Milan pa sada nema puno opcija za promjenu kluba, morao bi otići s kontinenta. U tom slučaju, kao opcije se nameću američki MLS i Kina", navodi Calciomercato u svom tekstu pa dodaje: 

"Nijedna opcija nije nešto što bi zadovoljilo Rebića, ali ni Dalića pa se hrvatski napadač nada prilici u Milanu kao jedinoj preko koje može spasiti karijeru."

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više