Čarli najavio sastav: Križanac će se sjajno uklopiti u zadnju liniju

MLADEN PETRIĆ i Vedran Ćorluka su dali naslutiti sastav u kojem će istrčati Hrvatska protiv Ukrajine. U postavi će biti Ognjen Vukojević i Ivica Križanac.

Posljednjih se dana dosta špekuliralo o tome u kojem će sastavu igrati Hrvatska. Hoće li igrati  Dario Knežević ili Ivica Križanac, te hoće li izbornik staviti Ognjena Vukojevića od prve minute. Odgovarajući na novinarska pitanja, dvojac je indirektno rekao da su oni planirani za prvi sastav, mada izbornik Bilić još uvijek nije obznanio momčad.

Kako nadomjestiti Roberta Kovača, Vukojević bi također trebao biti prednost jer poznaje Ukrajince?

"Sigurno je da je Križanac sigurno kvalitetan igrač koji će se lako uklopiti u tu zadnju liniju. Dobro je da poznaje to podneblje, ali da će Robert nedostajati to je činjenica. Mi ga moramo nadomjestiti na pravi način."

Kako vidite Ukrajinu, kako protiv njih?

"Ševčenko i Voronin su dobri napadači, Nazarenko i Ilijev su tu također. Svi su dobri tehničari i dobro igraju prema naprijed. Moje je mišljenje, da je Hrvatska kvalitetna prema naprijed i da je kvalitetna prema nazad bez obzira što nema Roberta i Darija. Sve utakmice smo dobili zajedno i braneći se i napadajući, u tom smo timskom segmentu bolja momčad od Ukrajine. Dobro je što neće igrati Vukojevićev suigrač Milevski, on je odličan igrač. Oni nisu do sada igrali ipak protiv tako jakih suparnika (Bjelorusija, Kazahstan). Sigurni smo da nas neće napasti. I da se na to odluče, mi moramo zadržati njihove napade i odgovoriti na adekvatan način. Siguran sam da ćemo to uspjeti napraviti."

Vedran Ćorluka se kratko osvrnuo i na Tottenham, koji grca na dnu Premiershipa. Situacija u klubu u kojem igra zajedno s Lukom Modrićem, toliko je loša, da Englezi više i ne žele kritizirati Ramosa i njegovu momčad. Jer jednostavno, "ne možeš gaziti već praktički mrtvog psa", kao što se izrazio jedan engleski novinar.

"Situacija u Tottenhamu nije jako dobra, mislim da je samopouzdanje dobro kod nas dvojice nakon što smo došli ovdje, što se toga tiče, ne brinite, bit će dobro. Ne pamtim da sam ikad tako loše stajao na tablici. Treba se izvući iz ove situacije. I luka i ja igramo loše. No, kvaliteta mora izaći na vidjelo. Što se Ramosa tiče, to je sve u klupskoj domeni. Bez obzira tko će biti trener Luka i ja ćemo davati sto posto. Nije to hrvatska da se treneri mijenjaju stalno."

Mladen Petrić s druge strane uživa posljednjih tjedana. HSV vodi u Bundesligi, a Mladen je u nezaustavljivoj golgeterskoj formi.

"Moje je mišljenje da je ova utakmica bitna, ali nikako ključna. Ako ne osvojimo tri boda, ništa nije gotovo. Ovu utakmicu možemo usporediti s onom u Izraelu."

Kakav će biti sastav?

"Nismo još razgovarali o sastavu, stalno smo mijenjali. Nije mi Bilić ništa rekao tko će biti u prvih jedanaest. Možda krenem i sa klupe, pa zabijem kao protiv Kazahstana."

Vaš pogled na Ukrajinu?

"Gledali smo njihov susret protiv Bjelorusije, moj je dojam da su Bjelorusi imali veći posjed lopte. Ima sigurno mjesta da možemo držati loptu u svojem posjedu, ali pred golom neće biti puno prostora. Timska igra je naša velika snaga. Moje je mišljenje da će nam Robert nedostajati. On ima 75 nastupa, velika je i prilika za Križanca da se dokaže, nadamo se da će tu kvalitetu pokazati i u reprezentaciji."

Forma Mladena Petrića je fenomenalna. U odličnoj ste seriji?

"Vratio sam se u formu, ali što ako ne zabijem u sljedećoj utakmici, onda će serija biti prekinuta, ne možemo govoriti o seriji. U svakom se slučaju dobro osjećam, nakon što sam otišao u HSV, dijete mi se rodilo, to se sada sve zajedno osjeti i na travnjaku."

S obzirom na sve ono što se moglo naslutiti na press konferencijama dvojca Ćorluka-Petrić i samog izbornika Slavena Bilića, Hrvatska bi u Harkivu trebala istrčati u sastavu: Pletikosa, Šimunić, Križanac, Ćorluka, Pranjić, Srna, Vukojević, Niko Kovač, Modrić, Petrić(Rakitić), Olić.

M.Š.
Foto: K.H.

Pročitajte više