SVETI IKER Izveo čudo i ovako pogledao tipa kojem je obranio nemoguće

Screenshot 

JEDAN OD NAJVEĆIH vratara u povijesti otpisan je u prije tri godine u klubu njegova života, nakon što je Realu vjerno služio 25 godina.
 
Iker Casillas morao je u 34. godini krenuti ispočetka, a novi izazov mu je Porto. Tamo mu nije lako jer došao je u klub koji pati zato što zadnjih godina nema ono na što je naviknut - trofeja. Zadnji naslov portugalskog prvaka ovaj velikan osvojio je prije pet godina, a kup nije već sedam godina. 
 
Svetom Ikeru nije išlo najbolje na golu Porta. Zaredao je s kiksevima, a ove sezone status prvog golmana izgubio je od 11 godina mlađeg rivala Josea Sa.
 
On je preuzeo vrata Porta u Ligi prvaka, a u prvenstvu je Casillas branio na samo 12 od 25 utakmica.
 
Ali na sinoćnjem derbiju prvenstva podsjetio je na najbolje dane. Pet minuta prije kraja Sportingov napadač Freddy Montero ima nepromašivu priliku. Sam je pred golom suparnika na samo tri metra od vrata.
 
Činilo se da je zgoditak neminovan kada je opalio po lopti, ali Porto na golu ima vratara koji je ovaj put napravio ono što je uradio toliko puta u karijeri - obranio nemoguće. Bacio se prema Monteru i lopti i poklopio šut koji su svi vidjeli u mreži. Nakon toga je tipa kojem je obranio nemoguće prostrijelio pogledom koji ledi krv u žilama:

Casillas je tako spasio vodstvo i pobjedu Porta 2:1 nad suparnikom za naslov.
 
Neporaženi lider ovim trijumfom devet kola prije kraja učvrstio se na prvom mjestu s čak osam bodova prednosti ispred jedinih konkurenata iz Lisabona: Benfice (ima utakmicu manje) te Sportinga kojeg je pobjedom u izravnom dvoboju izbacio iz utrke za naslov.
 
Casillas je dakle najzaslužniji što je Porto došao na koračić od osvajanja naslova, prvog nakon 2013. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više