LIGE PETICE

Prije pet godina potjeran je iz kluba, a sad se vraća. Casillas ponovno u Realu

IKER CASILLAS vraća se u Real Madrid nakon što je klub napustio 2015. godine i otišao u Portu. Vratit će se ovog ljeta nakon pet godina i postat će savjetnik Florentina Pereza.

Predsjednik Reala je pozvao Casillasa i ponudio mu posao. Ovaj je pristao vratiti se te je tim potezom obradovao sve navijače Reala.

Potjeran iz Reala

Podsjetimo, nakon osvajanja Decime u Lisabonu 2014. protiv Atletica i nakon debakla Španjolske na SP-u u Brazilu iste godine, Casillas je shvatio da je u nemilosti uprave, ali i navijača, koji su ga se po svaku cijenu željeli riješiti.

Florentino Perez mu je čak platio otpremninu od 15 milijuna eura, samo da ga se što prije riješi te da otvori mjesto za Davida De Geu, koji nakon onog diletantski odrađenog prijelaznog roka ipak nije sletio na Bernabeu, a onda i za Keylora Navasa, Kostarikanca koji je bio zvijezda Mundijala u Brazilu. 

Bogata biografija

Iker Casillas rođen je 20. svibnja 1981. u madridskom predgrađu Mostolesu, a djetinjstvo je proveo u Baskiji. Prve nogometne korake započeo je u Athletic Bilbaou, no do prelaska u Real nikada nije zaigrao u ligaškim utakmicama. Na Santiago Bernabeu stiže 1990., a 1997. priključen je prvoj momčadi uoči utakmice Lige prvaka protiv Rosenborga. 

Samo tri godine kasnije postao je najmlađi golman koji je zaigrao u finalu Lige prvaka protiv Valencije, koju je Real dobio s 3:0.

Uskoro debitira i za A vrstu Španjolske, a s mladim selekcijama Furije osvojio je Europsko kadetsko i Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Jedan od najvećih golmana u povijesti, sigurno najtrofejniji

S reprezentacijom je osvojio dva uzastopna naslova europskih prvaka te jedno Svjetsko prvenstvo, a kao jedna od najvećih i najznačajnijih obrana u povijesti Mundijala ostat će ona kad je pri kraju regularnog dijela finalne utakmice protiv Nizozemske, pri rezultatu 0:0, obranio čisti zicer Robbenu. U produžecima je gol vrijedan naslova prvaka zabio Iniesta.

Ukupno je odigrao 723 utakmice za Real i čak 162 za reprezentaciju Španjolske, a u karijeri je osvojio i pregršt trofeja:

REAL MADRID

Pet naslova prvaka države

Dva Kupa kralja

Četiri španjolska superkupa

Tri Lige prvaka

Dva europska superkupa

Jedno klupsko SP

Jedan Interkontinentalni kup

ŠPANJOLSKA

Jedan naslov svjetskog prvaka

Dva naslova europskog prvaka

Pročitajte više