CAVANIJU BOLJE BEZ NEYMARA Novim golovima se u povijesti PSG-a pridružio Hajdukovoj legendi

Foto: Getty Images/Guliver Image

PSG - NICE 3:0 u prvoj utakmici 11. kola Ligue 1. Prva dva gola postigao je Edinson Cavani, dok je treći također zasluga urugvajskog strijelca koji je Dantea natjerao na autogol.

Cavaniju je tako došao na čak 15 ovosezonskih golova na 14 utakmica u svim natjecanjima. U prvenstvu je postigao 11, dakle trećinu svih golova (34) njegove momčadi.

Neymar nije igrao, ali nikome nije nedostajao. U trozupcu ga je savršeno zamijenio Angel Di Maria koji je Cavaniju namjestio oba gola.
Ali da je Neymar i nastupio, teško bi nadmašio Cavanijev podvig jer El Matador je s ova dva gola ne samo ostao najbolji strijelac u Ligue 1 ove sezone, nego je zabio koliko drugi (Neymar 7) i treći (autogolovi 4) "strijelci" PSG-a u prvenstvu. 
Napomenimo da je u gornjem tweetu broj prvenstvenih golova uz Cavanijevo ime povećan za jedan gol jer očigledno mu je pripisan i treći zgoditak protiv Nice, iako je službeno pripisan Danteu. 
Ali zato je točno da je Cavanijev prvi gol Nici bio 2500. prvenstveni zgoditak PSG-a. Tako je sjajni golgeter i na ovaj način ušao u klupsku povijest, točnije pridružio se strijelcima značajnih "okruglih" pogodaka, među kojima je i Zlatko Vujović. Legendarni Hajdukov strijelac iz 80-ih, postigao je PSG-ov 1000. gol u Ligue 1.
 
Cavani (30) je sa zgodicima Nici došao na fantastičnih 145 golova u 211 nastupa za PSG u svim natjecanjima otkako je u ljeto 2013. došao iz Napolija za 65 milijuna eura. 
Rezultati by SofaScore

Pročitajte više