Cedevita protiv najtrofejnijeg kluba stoljeća: "Sjećam se samo atenskih bubnjeva"

Foto: Hina

KOŠARKAŠI Cedevite večeras od 19 sati na svom terenu igraju protiv Panathinaikosa u 6. kolu E skupine Top 16 faze Eurolige.

Panathinaikos, kojeg s klupe vodi srpski trener Aleksandar Đorđević, je najtrofejniji europski klub u ovom stoljeću, a nakon pet kola druge faze ima isti učinak kao i hrvatski prvak, dvije pobjede i tri poraza. 

"Plasman u Top 16 velika je stvar, ali sad se možemo boriti za četvrtfinale. Ne pristajem na pristup da nemamo što izgubiti. Svaka nam je važna, a ova je protiv direktnog rivala koji ne dolazi u dobrom trenutku", kaže trener Cedevite Veljko Mršić i nastavlja:

"Od starta moramo biti čvrsti, igrati jako dobru obranu s puno energije, da im ne damo da se razmašu. Imaju puno dobrih pojedinaca i svaki od njih ima prostora riješiti utakmicu".

Loša vijest za Veljka Mršića je što na raspolaganju nema Luke Babića zbog ozljede stopala. 

"Babić je bitan, igrač s najvećom minutažom, naš treći strijelac, drugi skakač, drugi asistent. Šteta što ga nema u ovim utakmicama koje nam dolaze u sljedeća dva tjedna", rekao je Mršić kojemu Babićev izostanak nije jedini problem jer se nakon utakmice s Mega Leksom razbolio i Nemanja Gordić koji već dva dana nije u treningu.

"Morat ćemo u vanjskoj liniji potražiti neka druga rješenja. Prilika je to i drugima da se nametnu", rekao je trener Cedevite.

White: Sjećam se samo atenskih bubnjeva
 
"Sve su utakmice važne, posebno domaće. U gostima je teže pobjeđivati, iako nama bolje ide vani. No, važno je obraniti domaći teren", rekao je iskusni James White, jedan od rijetkih Mršićevih košarkaša koji zna kako je igrati protiv Panathinaikosa: "Davno je to bilo, dok sam igrao za Fenerbahče. Sjećam se samo atenskih bubnjeva i da smo izgubili obje utakmice".  

Fran Pilepić otkrio je kako se može doći do slavlja protiv moćnog protivnika.

"Kada smo svi igrali jedan za drugoga, kada je svaki igrač radio svoj posao, odrađivao onu ulogu koju mu je trener namijenio i kada smo svi bili jedna prava ekipa, imali smo šanse protiv svakoga. Svi znamo što je potrebno za ovu utakmicu i nadam se da ćemo to i napraviti i doći do treće pobjede", zaključio je Pilepić.

Pročitajte više