Svjetsko prvenstvo u rukometu

Červar i za HRT održao govor: "Treba dignuti glas protiv takvih mangupa"

Foto: Screenshot (HRT)

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

NAKON što je Hrvatska pobijedila Francusku 23:20, izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar održao je žestok govor pred kamerama RTL-a. 

Govorio je kako se teško može voljeti zemlju koja te gazi, kao što novinari gaze njega, pričao je o budućnosti djece u Hrvatskoj i spominjao kći pokojnog Marijana Hanžekovića, imućnog odvjetnika i ovršitelja, Anu Hanžeković, koja je od oca naslijedila Jutarnji list.

Jednako žestok bio je i pred kamerama HRT-a.

"Kako su naši novinari pisali, ja ne mogu ništa napraviti, ja sam kikiriki. To je nepošteno, treba dignuti glas protiv takvih mangupa, oni uzmu batinu i lupaju te po glavi dok ne crkneš i uživaju u tome. To je nedopustivo.  

"Ja sam u rukometu 45 godina, srčano radim, najuspješniji sam trener i da me tako vrijeđaju kao smeće, mislim da se postavlja pitanje kako ja mogu voljeti moju domovinu. I zato sam rekao, zbog ove sramote koja se nanijela meni i mojoj obitelji. Ove pobjede posvećujem djeci, mladeži koji će urediti zemlju bolje. Zamislite u kojoj su situaciji oni koji se ne mogu braniti", rekao je Červar pa nadodao:

"S tim se mora prekinuti. Ja sam zato prozvao gospođu Hanžeković da mi odgovori kakva je politika njihovog lista. Jer ja sam diplomirani novinar tako da nisam naivan, bio sam glavni urednik jednog lista. Znam što novine mogu i da netko daje komentar koji nameće svim građanima Hrvatske. To je sramota", rekao je Červar koji je na kraju pohvalio svoje igrače:

"Pobijedili smo svjetskog i europskog prvaka. Polufinale nam je oduzeto, ponosan sam. Iz drugog plana su igrači pokazali pravu igru, ne smijem nikoga izostaviti. Obrana je bila čvrsta i kad se sve uzme u obzir, Hrvatska ima budućnost, trebaju nam bolji uvjeti i infrastruktura. Pokazali smo čvrstinu i ponos i na tome im zahvaljujem."

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više