Cesar: Nikad nisam primio onakav gol. Zaplakao sam kad je Pandev zabio

INTEROV vratar Julio Cesar rasplakao se na travnjaku nakon što je Goran Pandev zabio za 3:2 pobjedu Intera protiv Bayerna u uzvratnoj utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka.

Branitelj naslova je nakon 1:0 poraza na svom San Siru u utorak slavio 3:2 na Allianz Areni i izborio plasman među posljednjih osam u natjecanju. Posebno sretan zbog toga bio je Interov brazilski golman čija je pogreška mogla aktualne prvake lako koštati plasmana u četvrtfinale.

"Nikada u tako važnoj utakmici nisam tako grubo pogriješio. Kada sam primio pogodak došlo mi je da se pješice vratim u Milano. Sabrao sam se nakon toga i počeo vjerovati u pozitivan rezultat. Zamolio sam i sve svoje predivne suigrače da ulože dodatan napor", kazao je iskusni 31-godišnji golman i potom otkrio:

"Kada je Pandev zabio počeo sam plakati. Ja sam emotivna osoba, ona pogreška me obuzela. Ipak, kod takvih stvari ima i nešto dobro, pomažu vam pri sazrijevanju. Žao mi je što sam pogriješio u tako važnom trenutku i nadam se da moje pogreške tu staju."

Leonardo: Pogreška Julija Cesara bila je ukalkulirana

"Teško je objasniti ovu utakmicu, možda tek iskustvom",  kazao je nakon 3:2 pobjede aInterov trener Leonardo. Nadoknadila je time njegova momčad 1:0 poraz sa San Sira i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka.

"U potpunosti sam iscrpljen, trećim su mi golom igrači uklizali iza leđa, to me ubilo",  našalio se brazilski stručnjak na klupi talijanske momčadi

"Ovo se može objasniti jedino iskustvom. Pobjeda je izborena srcem, bili smo dobro organizirani, utakmicu smo započeli dobro, golom, a potom je uslijedilo razdoblje u igri u kojem je sve išlo na stranu Bayerna."

"Pogreška Julija Cesara? Bila je ukalkulirana u naše planove. To je bila pogreška kojom smo dobili krila i krenuli prema naprijed", nasmijao se Leonardo i dodao o svom sunarodnjaku-golmanu:

"Vidjeti ga da plače bilo je emotivno. Bile su to suze radosnice i oporavka."

"Teško mi je objasniti pobjedu, takvo se što može samo proživjeti", zaključio je Interov šef struke.

Schweinsteiger: Materazzi? U potpunosti shvaćam Zidanea

Blistava karijera Zinedinea Zidanea, francuskog majstora lopte, imala je tužan kraj zbog crvenog kartona dobivenog u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. godine nakon udaranja Marca Materazzija glavom u prsa. Bastian Schweinsteiger u utorak je shvatio zašto.

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka,  Schweinsteiger tvrdi da je Materazzi pokazao prgavost neprekidnim uvredama i provokacijama koje su započele još i prije prvog sučevog zvižduka.

"Sad shvaćam Zidanea. Materazzi je s provokacijama krenuo još u tunelu, nastavio za vrijeme utakmice, a uvrijedio me i nakon nje. On je takav igrač i svi to znaju. Istu je stvar napravio Zidaneu",  pojadao se njemački reprezentativac koji je svoju "pravdu" želio potražiti i u fizičkom obračunu s Talijanom.

Pročitajte više