HRVATSKA - ČEŠKA 1:1

Češki izbornik o bodu protiv Hrvatske, Schickovu penalu i Luki Modriću

Foto: AP Photo/Petr David Josek/Guliver

ČEŠKI izbornik Jaroslav Šilhavy bio je vrlo zadovoljan nakon remija s Hrvatskom, iako je njegova momčad ispustila prednost iz prvog poluvremena i nije djelovala nimalo inferiorno u odnosu na svjetske viceprvake.

"Ovaj bod vrlo je vrijedan, jako smo sretni. I rezultat i igra bili su izjednačeni, iako je Hrvatska možda imala kvalitetnije napade, pogotovo u drugom poluvremenu. Žao mi je što smo primili gol, nismo bili koncentrirani. Odigrali su brzo, a Perišić je zabio. Uzeli smo bod, vidjet ćemo što dalje", rekao je Šilhavy poslije utakmice.

Iznimka koja potvrđuje pravilo

Patrik Schick zabio je svoj treći gol na Euru iz dvije utakmice, iz penala koji je sam izborio nakon što mu je Dejan Lovren u skoku laktom raskrvario nos. Iako nije praksa da jedanaesterac izvodi igrač na kojem je napravljen, a posebno ako je pritom na bilo kakav način ozlijeđen, izborniku nije padalo na pamet sprječavati ga da puca.

"U ovom je slučaju to iznimka koja potvrđuje pravilo. Ne događa se često, ali vidio sam da je odlučan, a suigrači su tražili od oružara da mu donese čisti dres kako bi mogao pucati. Vjerovao sam da će pogoditi i tako je i bilo", rekao je Šilhavy, koji se ne zanosi plasmanom u nokaut-fazu dok ona ne bude i matematički osigurana.

"Još nismo sigurni. Proslavili smo u svlačionici, ali još moramo čekati rasplet."

Izbornik je prokomentirao i situaciju u kojoj se Vladimir Coufal poskliznuo pred hrvatskim golom pa za to okrivio kopačke.

"Ja ne kontroliram obuću svojih igrača, oni se moraju brinuti o njima i izabrati one koje im odgovaraju. Razgovarali smo o tome, a budući da ih je zamijenio tijekom utakmice, valjda je shvatio da mu je prvi izbor bio pogrešan."

Pogodio s igračem koji će pratiti Modrića

U početnoj postavi protiv Hrvatske bio je Tomaš Holeš, koji je susret sa Škotskom započeo na klupi. Njegova je uloga bila ukrotiti Luku Modrića.

"Modrić je puno igrao s loptom, uzimao je odostraga i gradio napade. Tomaš je bio u ulozi 'šestice' i dobro se nadopunjavao sa Součekom. Nije samo igrao obranu, nego i sudjelovao u izgradnji napada. Zadovoljni smo njime", zaključio je Šilhavy.

Pročitajte više