Češku tenisačicu prije 3 godine napali nožem. Sutra igra finale Australian Opena

Foto: EPA-EFE

PETRA KVITOVA sutra igra finale Australian Opena protiv Naomi Osake, a dođe li do naslova, postat će prva tenisačica svijeta na WTA ljestvici.

To je doista velik uspjeh s obzirom na to da je prije nešto više od tri godine u svom domu bila žrtva napada provalnika koji joj je nožem ozlijedio lijevu ruku dok se pokušavala obraniti.

Kvitova se vratila tenisu pet mjeseci poslije napada, a subotnji meč je njezino prvo grand slam finale od Wimbledona 2014., koji je i osvojila. Čehinja je u najavi finala govorila o teškom razdoblju nakon napada u prosincu 2016.

"Sljedeća tri mjeseca su bila vrlo, vrlo teška. Morala sam biti jaka i pokušati misliti pozitivno, ali naravno da je bilo i negativnih misli. Bilo je to dugo razdoblje. Iskreno, nisam mislila da je puno ljudi vjerovalo da ponovno mogu igrati tenis na ovoj razini poslije tog incidenta. Trebalo mi je neko vrijeme da opet počnem vjerovati ljudima, pogotovo muškarcima", rekla je Kvitova, a njezine izjave prenosi BBC.

Čehinja je potom pričala o razgovoru s Monikom Seleš prošlog ljeta. Seleš je u svoje vrijeme bila prva tenisačica svijeta, a 1993. izbodena je na terenu Hamburga i nije igrala tenis dvije godine. Kvitova kaže da joj je bila velika čast razgovarati s njom.

"Ona se željela susresti sa mnom tako da je to bila velika čast. Znam da je taj napad imao velik utjecaj na njezinu karijeru. Bilo je lijepo pričati s nekim tko je prošao isto što i ja, imao iste misli", završila je Kvitova.

 

Pročitajte više