LIGE PETICE

CHELSEA - MAN. UNITED 0:2 United slavi, VAR poništio dva gola Chelseaju

Foto: EPA-EFE

U DERBIJU 26. kola Premier lige Manchester United slavio je u gostima kod Chelseaja s 2:0. Golove za pobjedu su postigli Anthony Martial i Harry Maguire.

Domaćini su bolje ušli u susret, dominirali su u sredini terena gdje je prednjačio Mateo Kovačić. Prvu priliku imali su već u 6. minuti kada je Kovačić lijepim dodavanjem pronašao Jamesa na desnoj strani koji se sjurio u prostor, gađao suprotan kut, no promašio je za nekoliko centimetara. Slično je pokušao Willian nekoliko trenutaka kasnije, ali ni on nije bio precizan.

Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u 10. minuti kada se ozlijedio N'Golo Kante kojeg je zamijenio Mason Mount. Chelsea je i dalje bio bolja ekipa, no kako je utakmica prolazila, United se sve više oslobađao pritiska.

A onda je u 45. minuti kaznio Chelseajeve promašaje. Batshuayi je imao nekoliko prilika do tada dovesti domaćine u vodstvo, ali Martialu je bio potreban samo jedan pokušaj kada je sjajno pogodio glavom nakon ubačaja Wan-Bissake.

Chelsea je potom ipak izjednačio u 56. minuti, no VAR je poništio pogodak Zoume zbog guranja Azpilicuete koji je srušio protivničkog igrača. 10 minuta nakon toga vidjeli smo još jedan gol iz kornera, no ovaj nije poništen. Pogodio je Harry Maguire nakon ubačaja Brune Fernandesa.

VAR se ponovno javio u 77. minuti, nakon krasnog ubačaja pogodio je Giroud glavom, ali ostao je u zaleđu za pola stopala. Chelsea se pokušavao vratiti u utakmicu do kraja, Mount je pogodio i stativu na ulasku u sudačku nadoknadu, no rezultat se nije mijenjao. Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret, najbolji je bio na početku, ali kao i cijeli Chelsea, padao je kako je utakmica prolazila.

United je sada skočio na sedmo mjesto i približio se na tri boda Chelseaju na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Sastavi:

Chelsea - Manchester United Rezultati uživo

Prije utakmice:

Ovaj derbi mogao bi imati veliki utjecaj u borbi za četvrto mjesto u Premier ligi, posljednje koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone. Chelsea je trenutno četvrti, United deveti, ali Crveni vragovi imaju samo šest bodova manje i eventualnom pobjedom dodatno bi zakomplicirali borbu za Ligu prvaka.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više