Chelsea primio prvi gol iz slobodnjaka nakon četiri godine i osvojio samo bod kod odličnog Burnleya

Foto: Getty Images/Guliver Image

ČUDNA je momčad taj Burnley. Tko zna gdje bi bili na tablici da nisu osvojili samo jedan jedini bod u 11 gostovanja ove sezone. Jer njihov Turf Moor neosvojiva je tvrđava. Samo su Chelsea, Tottenham i Arsenal bolji domaćini. Od moguća 42, na svojem stadionu osvojili su čak 29 bodova.

Bodove su kod Burnleya ostavili i Liverpool i vrlo dobri Everton, a danas i vodeća momčad lige. I može Chelsea biti i zadovoljan tim jednim bodom jer su domaćini imali nekoliko vrlo dobrih prilika i prepuni samopouzdanja nakon pet uzastopnih domaćih pobjeda tražili su sva tri boda.

Završilo je 1:1, iako se činilo da će i danas Chelsea lako do bodova. Već u 7. minuti Victor Moses je povukao kontru i odlično pronašao Pedra koji je rutinski pogodio suprotni kut za vodstvo gostiju.

No domaćini se nisu predavali i u 24. minuti izjednačili sjajnim golom Bradyja iz slobodnog udarca. Tako je i ostalo do kraja, iako je Burnley dobro oznojio Contea i njegovu momčad. Petnaestak minuta prije kraja Chelsea je nakon dugo vremena zaigrao s četvoricom u zadnjoj liniji, domaćini su uveli još jednog napadača, a Burnleyev golman u drugom poluvremenu nije upisao nijednu obranu.

Premiership, 25. kolo:

Burnley - Chelsea 1:1 (Brady 24' / Pedro 70)

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više