Cibona na vrućem terenu u Vršcu: "Hemofarm je težak protivnik svima"

CIBONA nakon katastrofalne prošle sezone, kreće u novu s prilično boljom momčadi. Sutra je na rasporedu gostovanje kod Hemofarma, momčadi koja je prošle godine svladala Zadar u polufinalu Final-foura.

Cibona u momčadi ima dva Amerikanca Earla Callowaya te Rawlea Marshalla  koji je nedavno došao iz Hemofarma, a stigli su i Robert Troha, Nikša Prkačin, Davor Kus, Branimir Longin te Damir Markota.

Trener Velimir Perasović uoči puta u Vršac se novinarima obratio u neobičnom ambijentu. Naime, zbog koncerta Kaiser Chiefsa presica se nije mogla održati u klubu nego je preseljena u jedan kafić u prolazu Cibone.

Bend iz Leedsa pjeva "Try your best" što bi mogla biti poruka igračima Cibone uoči puta u Vršac.

"Nakon mjesec dana priprema dočekuje nas nas finalist NLB lige i srpskog prvenstva. Igramo protiv dobrog protivnika koji je opasan pod košem i na svom terenu će biti težak zalogaj svima. Imaju puno visokih igrača koji su sposobni zadati problema svima. Što se tiče nas, nama su se priključila dva Amerikanca i jedina nepoznanica kako ćemo ih uklopiti u momčad."

"Marshall još nije u formi"
 
Perasović kaže da je Marshall još nije u formi, ali da se vidi da je riječ o kvalitetnom igraču.

"On je igrač van forme, nije optimalno spreman i trebat će mu period da dođe na nivo na kojem su ostali igrači. Međutim, pokazao je kvalitetu jedan na jedan i u igri s loptom i mislim ga koristiti iako neće biti naš glavni igrač. Treba se dizati u formi, ali će nam pomoći."

"7-8 momčadi će se boriti za Final-four"


Trener Cibone naveo momčadi koje vidi kao favorite za plasman u Final-four.

"Pa nisam dugo bio u hrvatskoj košarci, ali mislim da su sve četiri srpske ekipe kvalitetne, Zadar i Olimpija. Mislim da tu ima 7-8 momčadi koje će se boriti za Final-four. Već ćemo nakon prvog kola dobiti bolju sliku tko koliko može".

"Naša najveća snaga je agresivnost i dobra obrana, a iz toga proizlaze kvalitetni kontranapadi.

"Očekujem čvrstu i borbenu utakmicu"

Branim Longin kaže da Cibona još nije u najboljoj formi, ali da će se momčad dignuti kako sezona bude odmicala.

"To će biti teško gostovanje, očekujem čvrstu i borbenu utakmicu. Još uvijek nismo u optimalnoj formu i ne igramo kako bismo htjeli, ali iz kola u kolo ćemo se dizati u igri."

Inače, nema vijesti oko statusa Damira Markote, još uvijek je pod suspenzijom.

M.Pa.
Foto: V.H.

Pročitajte više