Cibona sutra otvara Top 16 Eurolige nemogućom misijom u ledenoj Rusiji

KOŠARKAŠI Cibone otputovali su u poslijepodnevnim satima u Moskvu, gdje će sutra otvoriti euroligaški Top 16 protiv vrlo snažnog Himkija.


Trener Vukova Velimir Perasović kaže kako se radi o izuzetno jakoj momčadi kojoj je hendikep jedino relativno nepoznato ime.


"To je vrlo kvalitetna momčad savršeno potkovana na svim pozicijama, a jedino što im nedostaje je ugledno ime. No, i bez njega ih smatram legitimnim kandidatom za Top 8. Da se kojim slučajem zovu Real ili Olympiacos, nikome to ne bi bilo čudno", rekao je u uvodu Peras i dodao:

"Vodi ih sjajan trener Scariolo čije su sve momčadi uvijek igrale strpljivo i koncentrirano. Na vanjskim pozicijama imaju dva španjolska reprezentativca, a tu su i vrlo jaki Amerikanci. Pod koševima također imaju čvrste i moćne centre. Praktički ta ekipa nema slabe strane."

"Treba pogoditi neke teške šuteve"

Cibona će za čudo trebati iznadprosječan dan i malo sreće.

"Mi uvijek idemo dati svoj maksimum. Moramo ih napadati organizirano, kvalitetno se braniti, ali i pogoditi neke šuteve. Bit će teško u svakom slučaju."

Poraz od Hemofarma u posljednjem kolu NLB  lige nije poremetio koncentraciju njegove ekipe. Barem tako tvrdi Perasović. Na opasku da je poraz bio neočekivan, reagirao je dosta oštro.

"Ne bih ga ja tako nazvao. Nismo mi tako kvalitetna momčad da bismo se čudili nad jednim porazom. Kažu neki da Hemofarm ima možda i najbolju momčad u NLB ligi. Sigurno da boli, da smo mogli pobijediti, ali i dalje ostajemo fokusirani. Ta nam je pobjeda mogla već sada osigurati Final Four, a ovako idemo samo naprijed. Jednostavno nemamo tu kvalitetu da bismo mogli reći da je neki poraz neočekivan, oni su morali doći s obzirom na sve okolnosti", objasnio je Perasović.

Radošević s problemom trbušnog zida

Ozbiljnijih problema u momčadi nema, Radošević je nakon Hemofarma osjetio trbušni zid, a Bagarić ima slabiju temperaturu.

"Ovaj dvojac je problematičan, ali su i oni trenirali. Osim toga smo spremni. Sutra ćemo ujutro još odraditi trening u Moskvi, a navečer je utakmica", zaključuje strateg Vukova.

Pročitajte više