Cico Kranjčar: Dinamo tretira Niku kao nekad Prosinečkog

"NIKO je igrač za veliki klub, i ako ga Štimac želi a i Niko isto to želi, onda je nemam ništa protiv." - ovim je riječima Nikin otac i hrvatski izbornik Cico Kranjčar komentirao mogućnost prelaska Nike u Hajduk.
 
U nogometnoj javnosti glasno je odjeknula vijest da je sportski direktor Hajduka Igor Štimac za angažman Nike Kranjčara ponudio milijun i pol eura, koliko je na ime odštete tražio izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić.

U razgovoru za Večernji list, Cico ističe kako je razočaran tretmanom Nike u Dinamu, kojeg uspoređuje sa slučajem Roberta Prosinečkog.

Cico ističe kako odlazak iz Dinama nije Nikina želja, ali smatra da je to volja ljudi koji vode Dinamo, točnije Zdravka Mamića. Izbornik tvrdi kako nije u sukobu s nikim iz Maksimirske 128 niti da je izjavio bilo što uvredljivo za bilo koga.

"Prvi je Zdravko Mamić nabio na onu stvar obitelj Kranjčar. To je bila njegova izjava. Od tada i postoji takav odnos prema Niki." -  kazao je Cico Kranjčar.

Cico smatra kako bi Torcida prihvatila Niku ako bi dobro igrao, odnosno ako bi Hajduk s njime postao kvalitetnija momčad. Na pitanje bi li mu BBB oprostili, Cico kaže da je to teško pitanje i ponavlja kako je Niko iz Dinama otjeran i da ne odlazi svojevoljno.

Vruću temu Nikinog transfera komentirali su za Večernji list i neki hrvatski treneri. Tako Ćiro Blažević smatra da bi Hajduk bio dobar izbor za Niku, jer bi se tamo mogao "osvetiti" onima koji su ga otjerali iz Zagreba. Lončarevićev prethodnik Nenad Gračan smatra da bi Hajduku Niko dobro došao jer svojom kvalitetom može poboljšati igru Hajduka ali tu je i psihološki adut, jer nije mala stvar kada Dinamov kapetan pređe u Hajduk.

Zoran Vulić smatra da bi Nikinim prelaskom profitirali i Hajduk i Niko, no ne zna kako bi Niko bio prihvaćen u svlačionici, osobito od onih igrača kojima je klub dužan novac. Nikola Jurčević smatra kako transfera neće biti i kako Hajduk cijelu situaciju koristi kako bi zakuhao situaciju. "Niko je Zagrepčanin, to ističe i tako se ponaša pa mislim da bi teško funkcionirao u Splitu." - tvrdi Jurčević.

Pročitajte više