Cico Kranjčar: Ne piše nam se dobro, ako ćemo ovako igrati protiv Austrije

KOMENTIRAJUĆI utakmicu u Budimpešti bivši izbornik Cico Kranjčar otvoreno je kritizirao izvedbu protiv Mađara i ustvrdio da nam se ne piše dobro ako ne poboljšamo igru do 8. lipnja.

 "Ako ćemo biti ovakvi kao što smo bili danas, onda nam se ne piše dobro protiv Austrije. To je reprezentacija koja je jako napredovala u posljednje dvije godine i ako mislimo pobijediti trebalo znatno popraviti svoju formu", rekao je Cico i nastavio u istom tonu.

"Nismo bili uvjerljivi i na razini kvalitete koju smo navikli od naše reprezentacije. Ne treba biti prekritičan jer vjerujemo da ćemo na Euru biti pravi. Bilić ima razloga za ljutnju, a on će to kroz jednu analizu utakmice reći igračima. Nadam se da će igrači s puno više profesionalizma i želje ući u utakmicu protiv Austrije."

Kranjčar je na kraju rekao još nekoliko riječi o našem prvom protivniku na Euru.

"Austrija može biti jako opasan protivnik i može pomrsiti račune svima u grupi. Oni će biti jako motivirani. Ne smije se podcijeniti Vastića i druge njihove igrače. Osim toga, oni su domaćini i tražit će svim raspoloživim sredstvima put do te druge pozicije za prolaz u drugi krug."

Kovač: Ako ono nije bio prekršaj nad Pletikosom, nema smisla igrati nogomet

Kapetan momčadi i naš ponajbolji nogometaš protiv Mađara, Niko Kovač, smatra da ne treba paliti crvenu lampicu nakon propale generalne probe.

"Javnost nema razloga za zabrinutost. Znali smo što nas ovdje čeka...ovo je jedan protivnik koji je dobio Grčku 3:2. Sigurno da će i  Austrijanci igrati kao i Mađari i ne smijemo očekivati da ćemo ikoga lako dobiti. Mislim da smo danas u šansama bili bolja ekipa, a još nas je i sudac oštetio. Poklonio je gol protivniku, to je smiješno..."

"Ne daj Bože lošeg suca. Vidjeli smo danas kuda to vodi. Dva igrača su skočila na našeg vratara, a ako to nije faul onda ne treba igrati nogomet", rekao je ogorčeno Niko.

Kovač smatra da će Austrijanci igrati gotovo identično kao i Mađarska, a da se naša momčad mora orijentirani na gradnju igre a ne na preskakanje kao što je to danas bio slučaj.

"Mađari su nas odmah zatvorili i nisu nam dali da gradimo igru odmah odozada. Tako će sigurno igrati i Austrijanci i neće nama dopustiti da vodimo svoju igru. Mi trebamo spustiti loptu na zemlju jer od ovog napucavanja nemamo ništa."

M.P.
Foto: Index/AFP

Pročitajte više