Cico: Moramo zaustaviti Viduku, Kewella i Cahilla

PREMA pisanju australskog The Sunday Telegrapha, na predstojećem Svjetskom prvenstvu glavni zadatak hrvatske nogometne reprezentacije u utakmici protiv Australije bit će zaustavljanje Marka Viduke, Harrya Kewella i Tima Cahilla.

Australija protiv Hrvatske igra 22. lipnja, a Australci očekuju emocijama nabijenu utakmicu koja bi mogla odlučiti koja će se od involviranih momčadi pozicionirati iza favorita skupine F - Brazila. Kranjčar smatra da mu upravo spomenuta trojka stoji na tome putu, piše ST.

Hrvatski izbornik je siguran u to da će njegova momčad izboriti poziciju ispred Socceroosa i tako osigurati prolazak u nastavak natjecanja, ali smatra kako glavninu snaga u toj utakmici treba usmjeriti na neutraliziranje trojca koji trenutno igra u engleskoj Premier ligi.

"Otkada je došao Hiddink velika su imena isplivala u momčadi i na svojim su leđima iznijela značajan teret. Tu su Harry Kewell i osobito Mark Viduka, obojica imaju izuzetno igračko iskustvo i biti će vrlo važni faktori u australskim nastojanjima na SP-u." - smatra Kranjčar.

"Tu je i Tim Cahill iz Evertona, koji je prijetnja na sredini terena, a njegove ga golgeterske sposobnosti čine vrlo opasnim igračem. Tu je i (Josip) Skoko, koji je doduše bio na klupi, ali bi njegovo iskustvo na sredini terena moglo biti vrlo važno. Njega i Viduku jako dobro poznajem iz dana kada su igrali u hrvatskoj ligi.". - objasnio je Kranjčar.

Hrvatski izbornik kaže kako će momčad svakoj utakmici pristupati s uvjerenjem da može pobijediti protivnika, te dodaje kako je uvjeren da će Hrvatska pobijediti Australiju.

ST piše kako je Kranjčar, otkako je reprezentaciju preuzeo od Mirka Jozića nakon razočaravajućeg nastupa na Euru 2004., s momčadi činio čuda. Poveo je Hrvatsku do prvog mjesta u skupini 8 kvalifikacijskog ciklusa za SP, i to ispred Švedske i Bugarske.

Izbornik smatra kako je Australija, otkako ju je od Franka Farine preuzeo Nizozemac Guus Hiddink, postala taktički mnogo teži protivnik, te da su njegovim dolazkom Socceroosi postavili mnogo stabilniju igru.

"Promijenio je stil njihove igre, a njegovo iskustvo sa Svjetskih prvenstava i europskih natjecanja tjeraju vas da o njemu govorite s poštovanjem. Jedan je od najboljih europskih trenera." - smatra Cico Kranjačar.

List navodi kako će utakmica biti i zanimljiva stoga što će u australskoj momčadi nastupiti nekolicina igrača hrvatskih korijena, od kojih neki, poput Viduke, Skoka i Popovića, održavaju stalne veze sa zemljom svojih korijena.

Za Hrvatsku bi trebalo zaigrati i nekoliko Hrvata rođenih u Australiji, poput Ante Šerića, Joeya Didulice i Josipa Simunća, a Kranjčar je izrazio uvjerenje kako za njega ne postoje ni najmanje sumnje u njihovu lojalnost reprezentaciji za koju će igrati.

"Hrvati u australskoj momčadi su rođeni u Australiji tako da će oni biti motivirani za što kvalitetniju izvedbu, i nakon teškog kvalifikacijskog ciklusa će htjeti proći grupno natjecanje." - zaključio je Kranjčar svoju prognozu.

Za kraj spomenimo da je list naveo i kako je Cicin sin Niko hrvatska nogometna zvijezda u usponu.

I.K.

Pročitajte više