ČILIĆ I DODIG SU NEUNIŠTIVI "Mi za ovo živimo!"

Foto: Pixsell (Marko Prpić)

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija drugog dana prvog kola Svjetske skupine osvojila je i drugi bod. Marin Čilić i Ivan Dodig nakon lavovskog, troipolsatnog ogleda pobijedili su Vaseka Pospisila i Daniela Nestora u osječkom Gradskom vrtu s 3:2 u setovima (2:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2).
Kanađani su na momente igrali savršeno, gotovo pa nezaustavljivo. Iz prikrajka se nazirao poraz hrvatskih tenisača, no u krucijalnom su se trenutku izdigli iz psihološkog ponora.
 
"Bilo je teško sve promatrati s klupe. Kada misliš da si prošao sve drame, dođe još veća. Nije bilo lagano, ali uspjeli smo uhvatiti posljednji vlak da se vratimo u meč. Daniel Nestor i Vasek Pospisil prva dva i pol seta odigrali su izvanredno. Nadigrali su nas u svim segmentima, ali publika nas je nadahnula da se podignemo. Kada Ivan Dodig i Marin Čilić igraju kao danas, onda ih je nemoguće pobijediti", izjavio je neposredno nakon meča za Hrvatsku radioteleviziju hrvatski izbornik Željko Krajan i nadodao kako Marina Čilića i Ivana Dodiga "spaja čarobna spona".
 
"Uvijek pronađu rješenje za svaku situaciju. Nikada ne gube nadu", rezonirao je.
 
"Bilo je teško. Nismo bili dobri na startu, a imali smo i loše reakcije... Sve je išlo u njihovom smjeru, odnosno prema njihovoj pobjedi. Međutim, vratili smo se i odigrali nevjerojatno, posebno peti set. Parovi su često ključ, a mi ga sad držimo", rekao je Marin Čilić nakon susreta koji je zaslužio ući u anale hrvatskog tenisa.  
 
"Bio je gušt igrati pred domaćom publikom. Navijači su nam pružali poticaj, a mi smo im se odužili pobjedom", sumirao je Marin Čilić kojem su, kao i Ivanu Dodigu, brojni hrvatski navijači skandirali. 
 
"Kanađani su igrali vrlo dobro, ali naš ključ bio je domaći teren. Borili smo se do kraja, za svaki poen i zasluženo smo pobjedu. Mi za ovo živimo! Posljednjih sedam dana ležao sam u krevetu, pio tablete, ali morao sam igrati. Dao sam sve od sebe", pobjedonosno je zaključio Ivan Dodig.

Pročitajte više