TENIS

Čilić popravio plasman, Martić postala najbolja hrvatska tenisačica

Foto: EPA

PLASMANOM u 4. kolo Wimbledona hrvatska tenisačica Petra Martić popravila je svoj plasman na WTA ljestvici za četiri mjesta te se prvi put u karijeri nalazi među 20 najboljih na svijetu, upravo na 20. poziciji.

Martić je, između ostalih, preskočila i Donnu Vekić te tako ponovno postala najbolje rangirana hrvatska igračica. 

Vekić je ispadanjem u 1. kolu Wimbledona izgubila četiri pozicije i sada se nalazi na 26. mjestu.

Wimbledonska pobjednica Rumunjka Simona Halep popravila je plasman za tri pozicije i sada se nalazi na četvrtom mjestu iza Australke Ashleigh Barty, koja je ostala na vrhu usprkos ispadanju u 4. kolu, druge Japanke Naomi Osake i treće Čehinje Karoline Pliškove.

Najveći pad zabilježila je prošlogodišnja pobjednica Wimbledona Njemica Angelique Kerber koja je nakon ispadanja u 2. kolu ove godine izgubila osam pozicija i skliznula na 13. mjesto.

Na novoj ATP ljestvici Borna Ćorić zadržao je 14. poziciju, iako zbog ozljede mišića nije nastupio u All England Clubu. 

Usprkos novom ranom ispadanju u 2. kolu, Marin Čilić je popravio plasman za jedno mjesto i sada je 17. igrač svijeta, dok se među 100 najboljih nalazi i 40-godišnji veteran Ivo Karlović koji ovoga tjedna drži 82. poziciju.

Srbin Novak Đoković je obranom naslova u Wimbledonu zadržao uvjerljivo prvo mjesto sa čak 4470 bodova više od drugog Španjolca Rafaela Nadala, dok je finalist Wimbledona Švicarac Roger Federer treći sa 4955 bodova manje od Đokovića.

Pročitajte više