Čilić žali: Trebao sam odigrati agresivnije na meč-loptama

Foto: Getty Images / Guliver Image

MARIN ČILIĆ vodio je s 2:0 u setovima protiv Rogera Federera u četvrtfinalu Wimbledona, propustio tri meč-lopte, ali se Švicarac vratio i uspio preokrenuti na 3:2 za plasman u polufinale. Najbolji hrvatski tenisač bio je razočaran nakon teškog poraza.

>Težak poraz Čilića: Propustio tri meč-lopte, Federer slavio u drami za polufinale Wimbledona

"Silno sam razočaran zbog načina na koji sam izgubio, ali mislim da sam odigrao odličan meč. Nikada nisam izgubio meč, kad sam osvojio prva dva seta. No, ne mogu reći da sam u bilo kojem setu osjetio da sam inferioran fizički ili mentalno. Kad bismo ponovno igrali, bio bih agresivniji u prilikama koje sam imao u četvrtom setu", rekao je Čilić, koji je do ovog poraza u mečevima koji su odlučeni u petom setu imao učinak 23:9.

Čilić: Mogu se nositi s najboljima i pobjeđivati ih

Ipak, Čilić vjeruje da je pokazao igru kojom se može natjecati protiv najboljih.

"Federer je odlično servirao, a kad mi je oduzeo servis, nisam odigrao loše. Njegovi su reterni bili teški, lopte su ostajale nisko, a ipak sam uspijevao odigrati dobre udarce. No, on je odigrao neke nevjerojatne poteze", rekao je Marin te zaključio.
 
>Čiliću se ovo nikad nije dogodilo
 
"Još je dugo ljeto ispred mene, mnogo turnira. Vjerujem da sam pokazao kako se s ovakvom igrom mogu nositi s najboljima i pobjeđivati ih".
 
Federer: Izvukao sam se
 
Federer je ključnim trenutkom dvoboja označio situaciju iz trećeg seta, u kojem je kod 3:3 izvukao 0-40, a posebno je zahtjevna bila prva break-lopta.
 
"To je situacija u kojoj ništa nije pod tvojom kontrolom. Možeš se samo boriti, ne odustajati i nadati najboljem. Marin je odlično reternirao, odigrao mi pod noge. Međutim, izvukao sam se i vrlo brzo se našao u petom setu te servirao za pobjedu. Ponekad vam se zaostatak od dva seta čini kao nepremostiva planina. U ovom se meču sve odigralo tako brzo", rekao je Federer.
 
>Federer preokretom protiv Čilića postavio jedan i izjednačio četiri rekorda
 
>Federer: Žao mi je Čilića, on je jedan od najsimpatičnijih igrača
 
"Jedan od najvećih preokreta u mojoj karijeri"
 
Nevjerojatni 34-godišnji Švicarac pamtit će ovaj susret još dugo.
 
"Mislim da nije najveći, ali sigurno jedan od najvećih preokreta u mojoj karijeri, zbog svega što mi se događalo ove sezone i zato što sam još uvijek u mogućnosti osvojiti turnir", rekao je Federer koji je po deseti put u karijeri uspio pobijediti nakon što je izgubio prva dva seta.

Pročitajte više