ATP

Čiliću opet prijeti Shapovalov

Foto: EPA

HRVATSKI tenisači saznali su suparnike na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Miamiju koji počinje u srijedu. Jedini u akciji u 1. kolu bit će 40-godišnji veteran Ivo Karlović koji će igrati protiv Španjolca Pabla Andujara, dok će se Marin Čilić i Borna Ćorić, kao 9. i 11. nositelji, u akciju uključiti u 2. kolu.

Ako svlada Andujara, Karlović će u 2. kolu igrati protiv 18. nositelja, Belgijca Davida Goffina.

Čilić u 2. kolu čeka boljeg iz ogleda Korejca Hyeonga Chunga i Japanca Tara Daniela, a u 3. kolu bi ponovno mogao igrati protiv mladoga Kanađanina Denisa Shapovalova od kojeg je uvjerljivo izgubio u 3. kolu Indian Wellsa 6:4, 6:2 prije tjedan dana.

Ćorić će za suparnika u 2. kolu imati pobjednika dvoboja Španjolca Roberta Carballesa i Amerikanca Denisa Kudle, a suparnik u 3. kolu mogao bi mu biti iskusni Francuz Gilles Simon.

Turnir tenisačica u Miamiju počinje već u utorak, a na njemu će sudjelovati dvije hrvatske predstavnice. Petra Martić će u 1. kolu igrati protiv Kineskinje Shuai Zhang, a u slučaju pobjede u 2. kolu ju čeka peta nositeljica Čehinja Karolina Pliškova.

Donna Vekić postavljena je za 26. nositeljicu i u turnir će se uključiti u 2. kolu u kojemu čeka bolju iz ogleda Španjolke Sare Sorribes i Srpkinje Aleksandre Krunić, dok bi u 3. kolu za suparnicu mogla imati treću nositeljicu Čehinju Petru Kvitovu. 

Pročitajte više