rukometni euro

Cindrić: Svi igraju rukomet, ali nitko na svijetu ne igra ovo što mi igramo

Foto: Index

HRVATSKA sutra od 20:30 protiv Njemačke igra najvažniju utakmicu na Euru. Ulog je ogroman - plasman među četiri najbolje momčadi Europe.

Srednji vanjski Barcelone Luka Cindrić stao je pred mikrofon Indexa.

''Nemamo vremena za slavlje i euforiju. Već sutra nas čekaju Nijemci, ali bilo bi kobno da mi budemo ti koji će biti pod pritiskom. Imamo četiri boda, oni dva manje. Oni će biti pod puno većim psihološkim opterećenjem, a nama ta utakmica nije biti ili ne biti. Treba u utakmicu ući smireno, kao i u svaku do sada. Znamo svoje kvalitete i moramo biti koncentrirani i samo igrati svoju igru'', kazao je Luka Cindrić Indexovom reporteru.

Hrvatska je došla na Euro s puno debitanata i bez nekoliko važnih igrača. Očekivanja nisu bila prevelika. Sad polako rastu.

''Nema više favorita. Pogledajte što se dogodilo Danskoj i Francuskoj. Više ne možeš protiv nikoga igrati s 90 posto, moraš stalno biti na 110 posto. Rukomet se puno promijenio unatrag posljednjih par godina. Ne tako davno bili su tu Francuzi, pa mi Hrvati i još par ekipa. Danas ga igraju svi i svatko svakoga može pobijediti. Naš glavni adut je ta 5-1 obrana koja se može adaptirati na svaku vrstu napada jer naš prednji u toj obrani može čuvati protivničke najopasnije vanjske igrače. Ta obrana radi probleme svakoj momčadi na svijetu jer nitko je ne igra i jako se teško prilagoditi na nju. Većina ekipa na svijetu igra 6-0 ili 5-1, ali nešto drugačiju od ove naše. Ovo ne igra nitko. Protivničke momčadi nas ne znaju napadati. Srljaju u sredinu jer su primorani na to, a tu smo mi najgušći. To je naša najveća kvaliteta. Duvnjak to igra i u Kielu i radi to na fantastičan način. Igra pametno, sjajno čita igru i s njim je obrana gusta i pokretljiva'', kaže nam srednji vanjski Barcelone.

Kako komentiraš problem s crnim rupama?

''To je problem, ali to je tako u rukometu. Sigurno je da će crnih rupa biti i dalje, ali to se svima događa. Moramo biti spremni smiriti se kad shvatimo da se to događa. Ne dozvoliti da i dalje tonemo, nego se što prije izvući iz krize. Nemoguće je odigrati svih 60 minuta idealno i sve u svemu, moramo biti zadovoljni kako je sve skupa izgledalo dosad. Pravo tek dolazi.''

Jesi li zadovoljan svojom igrom?

''Zadovoljan sam. Uvijek može bolje, ali kad vidim da moji suigrači zabijaju, sretan sam i ja.''

Kako ocjenjuješ Njemačku?

''Ocjena 4,5. Imaju odličnu obranu, golman se može razbraniti i treba biti oprezan s njihovom tranzicijom. Nemaju neku posebnu zvijezdu, a najveća prednost im je to što svi igraju u Bundesligi. Opasni su, ali mi imamo svoje šanse'', kazao je Cindrić koji je za kraj zahvalio navijačima:

''Predivno je bilo igrati pred ovakvim navijačima. Protiv Austrije se nije znalo tko je domaćin, a tko gost.''

Rezultati by SofaScore

*Video sadržaj s Europskog rukometnog prvenstva powered by PPD.

Pročitajte više