CITY - CHELSEA 2:0 Strašna Guardiolina momčad osvojila prvi trofej u sezoni

Foto: EPA-EFE

AKO JE za suditi po prvoj utakmici sezone, konkurenti će imati jako težak posao da spriječe Manchester City u obrani naslova.

Guardiolina momčad je na Wembleyu u utakmici Community Shielda, engleske inačice superkupa, s 2:0 pobijedio Chelsea, a da su Pepovi igrači bili samo malo koncentriraniji mogli su unakaziti protivnike.

Već u 13. minuti mladi Phil Foden je odlično iskoristio nonšalanciju u Chelseajevoj obrani, proigrao je Agüera, a ovaj lijepim udarcem pogodio za 1:0. Na otvaranju drugog poluvremena Argentinac je imao još jednu mrtvu šansu. Opet je sjajni Foden gurnuo u čistu šansu Agüera koji zaobilazi Caballera, ali je predugo čekao i Chelseajev golman se u zadnji trenutak bacio pred loptu i spriječio siguran gol.

No, pet minuta kasnije sve je bilo gotovo. Chelsea je na ulazu u šesnaesterac Cityja izgubio na prvi pogled bezopasnu loptu. Koliko je to zapravo bilo opasno City je pokazao u nekoliko dodavanja kad su sjajnom kontrom za nekoliko sekundi došli pred kazneni prostor Chelseaja. Bernardo Silva odličnom loptom nalazi Agüera koji ovaj put ne griješi i rutinski zabija za 2:0.

Kako je do kraja ostalo samo 2:0 ne zna nitko osim Willyja Caballera koji je s tri nevjerojatne obrane spasio svoju momčad pravog debakla. Agüero je imao još dvije velike prilike, jednu je propustio i Gabriel Jesus, a i mladi Diaz je u 95. minuti imao mrtvu šansu za treći gol. Nekoliko trenutaka kasnije mladi Guardiolin igrač je sjajno proigrao Fernandinha koji se na pet metara od gola spetljao i lopta je na kraju od bloka završila u korneru.

Chelsea je na kraju jako, jako dobro prošao sa samo dva primljena gola. Sarrijeva momčad izgledala je potpuno bezidejno i imala je samo dva udarca u okvir. Najbliže su plavi golu bili u završnici susreta kad je Claudiu Bravu ispala lopta u gužvi, ali je Cityjeva obrana uspjela otkloniti opasnost.

Branitelj naslova engleskog prvaka prvenstvo otvara sljedeće nedjelje na Emiratesu protiv Arsenala, dok Chelsea dan ranije gostuje kod Huddersfielda.

Pročitajte više