City preživio u Watfordu, Bournemouth konačno pobijedio

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY stigao je u 15. kolu Premiershipa do 13. pobjede u sezoni i barem do sutra je pobjegao Liverpoolu na pet bodova prednosti.

Momčad Pepa Guardiole slavila je u Watfordu 2:1, ali je opasno živjela u samoj završnici. Čak 84. minute baš ništa nije odavalo da bi prvaci mogli imati nekakvih problema do kraja susreta. Vodili su golovima Sanea iz 40. i Mahreza iz 51. minute, a nakon što je Doucoure u 84. minuti smanjio na 2:1 nastala je panika.

Domaćini su svim silama pokušavali izjednačiti, bilo je gužve pred Edersonovim golom, ali obrana Cityja je na kraju ipak izdržala. Imao je Watford jednu polupriliku za izjednačenje, ali je nije realizirao.

Bournemouth je nakon strašno teškog rasporeda u zadnja četiri kola prekinuo niz od četiri uzastopna poraza i s 2:1 pobijedio Huddersfield kod kuće. Callum Wilson je u 5. minuti zabio svoj već osmi ovosezonski gol, a Fraser je u 22. povisio na 2:0. Huddersfield je do poluvremena smanjio preko Kongoloa, ali to je bilo sve što su uspjeli napraviti.

Sjajnu utakmicu odigrao je i West Ham koji je s 3:1 bio bolji od Cardiffa, iako je utakmica počela dosta loše za domaćine. Arnautović je u 35. minuti skrivio kazneni udarac, ali je Fabianski obranio Rallsov udarac s bijele točke. Arnautović se nekoliko minuta kasnije ozlijedio sam od sebe i zamijenio ga je Lucas Perez što će se pokazati ključnim trenutkom susreta.

Sjajni Španjolac je u 49. minuti zabio za 1:0, a samo pet minuta kasnije povisio na 2:0. Antonio je u 61. minuti dodao još jedan gol, a mogao je West Ham zabiti i još koji gol iz brojnih prilika. Konačnih 3:1 postavio je Murphy duboko u sudačkoj nadoknadi nakon prekršaja u napadu koji nije dosuđen i velike gužve pred domaćim golom.

Probuđeni Brighton dobio je drugu utakmicu zaredom svladavši Crystal Palace 3:1. Domaćine je u vodstvo doveo Murray u 24. minuti iz kaznenog udarca, a u 28. je Duffy dobio crveni karton i gosti su sat vremena imali igrača više. No samo tri minute kasnije je Leon Balogun sjajnim udarcem zabio za 2:0 nakon što je 25 sekundi ranije ušao u igru.

Murray se ozlijedio u 35. minuti, a zamijenio ga je Andone koji je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena povisio na nedostižnih 3:0. Iako je imao čak 18 udaraca na gol, Palace je uspio tek u 81. minuti smanjiti iz penala Luke Milivojevića.

Premiership, 15. kolo:

Watford - Manchester City 1:2 (Doucoure 84' / Sane 40', Mahrez 51')

Bournemouth - Huddersfield 2:1 (Wilson 5', Fraser 22' / Kongolo 38')

West Ham - Cardiff City 3:1 (Perez 49', 54', Antonio 61' / Murphy 90'+5')

Brighton - Crystal Palace 3:1 (Murray 24'-11m, Balogun 31', Andone 45'+4' / Milivojević 81'-11m)

U srijedu igraju:

Burnley - Liverpool

Everton - Newcastle

Fulham - Leicester

Wolverhampton - Chelsea

Manchester United - Arsenal

Tottenham - Southampton

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više