NBA

Clippersi nakon najvećeg poraza u povijesti pred novinare poslali Zupca

Foto: Getty Images

LOS Angeles Clippersi su na domaćem terenu teško stradali od Dallas Mavericksa. Poraženi su rezultatom 124:73, a nakon utakmice je pred novinare stao hrvatski reprezentativac Ivica Zubac.

"Od samog početka utakmice nismo imali pravu energiju. Pustili smo ih da igraju kako žele, nismo ih pritiskali, a usto su i zabili sve svoje šuteve. Trener nam je na poluvremenu rekao da igramo jače, govorili smo si to i međusobno", kazao je Zubac, koji je postigao 10 poena za 16 minuta provedenih na terenu.

Hrvatski košarkaš je progovorio i o svom mentoru

Nakon što je prokomentirao najveći poraz Clippersa u povijesti, Zubac je progovorio o svom mentoru Sergeu Ibaki, koji je u klub stigao ove sezone

"Moja nova uloga ne mijenja se puno. Za mene je jednaka, moram štititi koš, postavljati blokove i hvatati skokove. Moram dati sve od sebe. A Serge je sjajan. On uvijek sa mnom priča o malim stvarima koje mogu poboljšati u svojoj igri. Nisam mogao tražiti boljeg mentora", zaključio je Zubac.

Njegovi Clippersi su na poluvremenu gubili rezultatom 77:27, što je najveća razlika ostvarena u prvom dijelu NBA utakmica od uvođenja ograničenja napada u sezoni 1954./55. LA je upisao prvi poraz u sezoni, a za to je najzaslužniji bio Luka Dončić s 24 poena, devet skokova i osam asistencija.

Pročitajte više