LIGE PETICE

Conte: Juventus je napravio jaz u ligi, ali smanjujemo to

Foto: Getty Images / Guliver Image

ANTONIO CONTE je 2012. godine donio Juventusu prvi Scudetto poslije Calciopolija i izbacivanja u drugu ligu. Bivši kapetan i legenda kluba vezao je tri naslova prvaka Italije, a onda je otišao jer nije bilo iskoraka u Europi. Danas Conte sjedi na klupi velikog rivala Intera i želi prekinuti dominaciju Stare dame koju je on započeo.

Inter u nedjelju od 20:45 dočekuje Juventus u sedmom kolu Serie A. Nerazzurri su pobijedili u svih šest susreta do sada i imaju dva boda više od Juvea.

"Juventus dominira u Italiji posljednjih osam godina i mogu reći da je Juventus primjer kako se radi na pravi način. Na drugoj strani, mi smo krenuli jako dobro, ali je svaka utakmica važna, ne samo derbiji. Tek je sedmo kolo i vrijeme će reći kakve su nam ambicije. No, ono što je sigurno jest da nam protiv Juventusa, između ostalog, treba hrabrosti i vjere u sebe ako želimo pozitivan rezultat", naglasio je Conte.

"Napravili smo radikalni zaokret u Interu u odnosu na prošlu sezonu. Učimo i napredujemo iz utakmice u utakmicu, posebno protiv jakih protivnika poput Barcelone u Ligi prvaka, od koje smo izgubili 2:1. Zato radimo danonoćno kako bismo dostigli određene razine, a protiv Juventusa ćemo vidjeti gdje smo trenutačno", dodao je trener Intera, u čijem bi sastavu od prve minute trebao krenuti Marcelo Brozović. 

Conte je do sada nekoliko puta odbio skakati na pjesmu navijača Intera "Tko ne skače, Juventino je", ali mu navijači Nerazzurra nemaju što zamjeriti nakon fantastičnog starta i svih šest pobjeda u Serie A. 

Talijanske novinare zanimalo je hoće li ozlijeđeni Romelu Lukaku biti spreman za veliki derbi.

"Romelu će igrati ako ispuni sve one uvjete koje tražim", odgovorio je Conte.

Maurizio Sarri je u najavi utakmice pohvalio Contea, za kojeg je rekao da je jedan od najboljih trenera na svijetu. S druge strane, Conte je nahvalio - Juventus.

"Juventus ima svoju ideju, navike i igrače koji znaju kako se pobjeđuje. Svake godine Juventus je napredovao sve više i više te je stvorio jaz u prvenstvu, ali smo na dobrom putu da to smanjimo", zaključio je Conte. 

Pročitajte više