LIGE PETICE

Conte pobijedio Chelsea na sudu, moraju mu isplatiti pravo bogatstvo

Foto: EPA

ANTONIO CONTE još nije pronašao novi klub, spominje se kao prvi nasljednik Massimiliana Allegrija u Juventusu, ali ovih dana bivši izbornik Italije ima razloga za slavlje.

Talijan je dobio pravnu bitku protiv svog bivšeg kluba Chelseaja koji mu je dužan isplatiti deset i pol milijuna eura odštete.

Ovu informaciju ekskluzivno je u javnost pustio britanski Times uz dodatak da je Conte odnio pravu pobjedu jer ove godine nije preuzeo nijedan klub. Dugo je trajala saga u kojoj je na koncu trijumfirao talijanski menadžer.

Conte je 13. lipnja dobio otkaz i otad traje pravna borba da od Romana Abramoviča izvuče što je više moguće novca zbog prijevremenog raskida suradnje. Nekadašnji izbornik Italije angažirao je odvjetnike kako bi od bivših poslodavaca dobio sredstva obećana ugovorom do ljeta 2019. godine.

Ukupno 13 milijuna eura za posljednju sezonu, a između pet i deset zbog "narušenog imidža i blaćenja lika i djela", piše Times.

Pokušao je Abramovič izvansudskim putem dogovoriti pomirenje s čovjekom koji je Chelsea odveo do titule 2017. godine, međutim Conte se na zakazanim sastancima nije pojavio čime je poslao poruku ruskom biznismenu da ga ne zanima ništa manje od novca koji smatra da mu pripada.

Ipak, na kraju je dobio nešto manje od polovice ukupne svote koju je potraživao, a to je bilo 23 milijuna eura.

 

 

 

Pročitajte više