Ćorić otvorio dušu: Zamjeram izborniku Krajanu, njegov potez me jako pogodio

Foto: Getty Images / Guliver Image

ODLUKOM izbornika reprezentacije Hrvatske Željka Krajana tenisač Borna Ćorić nije igrao finale Davis Cupa protiv Argentine u Zagrebu. Mladi igrač imao je problema s koljenom, no pogodila ga je cijela situacija.

"Pogodilo me jako jer sam za to dao godinu i pol, dvije. Igrao sam svaki susret. Dosta sam pridonio tome i kad je bilo najpotrebnije nisam bio u momčadi. Sigurno da me pogodilo, ali moje koljeno nije bilo spremno za finale. Međutim,  zamjeram izborniku, iako poštujem njegovu odluku. Odnos s Krajanom za mene je završena priča. Nisam ništa mogao promijeniti, ali molim da i on poštuje moju odluku o budućnosti i neigranju za reprezentaciju. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, ali sve ovisi o mom zdravlju i koljenu", rekao je Ćorić, koji je kratko prokomentirao samo finale.
 
"Nažalost, nije baš dobro završilo. Nismo imali sportske sreće, bili smo jako blizu. Mislim da je bilo šest poena. Nije lagano, ali to je ta neka teniska sreća i takve stvari se događaju".
 

"Nema veze tko će biti izbornik, sve ovisi o mom zdravlju"
 
Ćorić, koji je 48. igrač na ATP listi, rekao da njegov nastup za reprezentaciju ne ovisi o tome tko će biti izbornik.
 
"Konkretno, nema veze tko će biti izbornik. Po meni, moj dolazak ovisi o mom zdravstvenom stanju. Rekli su (doktori) 2-3 mjeseca, ali oporavak može biti duži. Ako ne budem sto posto spreman za pet setova neću igrati. Također, mislim da u narednih par godina nećemo moći doći do finala Davis Cupa zato što momčad neće biti u najjačem sastavu", zaključio je Borna.
 
Krajan: Borni je teže biti realan, ali tu su liječnici i ja kao izbornik
 
Krajan je uoči finala odlučio da Ćorić ispada iz momčadi te je rekao kako to nije bila laka odluka.
 
"Odluka nije bila laka, ali Borna nije bio spreman. Znam koliko se žrtvovao, ali morao sam ga izvući. Nije ni meni bilo lako. Njemu je teže biti realan, zato su tu drugi ljudi, tim liječnika koji ima puno toga za reći i ja koji sam kao izbornik tako odlučio", poručio je Krajan.
 
Ipak, nakon svega Ćorić je putem Instagrama izbacio snimku na kojoj se priprema za novu sezonu, uz poruku - Evo me u petom setu".
 

Pročitajte više