"ČOVJEK ZID" Mandžukićev potez kojeg su navijači Juvea izabrali za najbolju obrambenu akciju godine

Foto: Screenshot YouTube

PREMDA konačnih 3:1 odaje dojam da je Juventus bez puno problema ispratio goste iz Bergama, nogometaši Atalante pokazali su se kao tvrd orah 3. prosinca prošle godine. Juve je poveo u 15. minuti kad je Alex Sandro odlično opalio s ruba šesnaesterca i pogodio u donji lijevi kut za 1:0, a rezultat je povisio Daniele Rugani već četiri minute kasnije kada je mirno postavio glavu na ubačaj iz kornera i izbliza zabio po sredini gola. 
 

Atalanta je prijetila u nastavku, no do gola su došli tek osam minuta prije kraja, a priču je zaključio Mario Mandžukić koji je u 64. minuti sjajno zakucao glavom nakon Pjanićevog kornera.
 
Međutim, taj gol nije sve što je Mandžo napravio na toj utakmici. Hrvatski reprezentativac igru je napustio 15 minuta prije kraja zbog lakše ozljede, a dok je napuštao teren dobio je ovacije torinskih tribina za trud i nevjerojatnu požrtvovnost koju je pokazao. Zabio je gol, letio je terenom, bilo ga je na cijelom travnjaku, bacao se na svaku loptu i bez ikakve dvojbe je bio najbolji pojedinac susreta.
 
Igrala se 43. minuta utakmice kad je Mandžukić u istom napadu čak dva puta paradama u stilu Gigija Buffona spasio svoj gol. U istom je navratu blokirao udarac prsima, onda se bacio na novi šut i udarac je skinuo glavom. Zbog toga je zaradio i poljubac suigrača Stephana Lichtsteinera i nadimak ''Čovjek zid''.
 
Taj je potez u konkurenciji za najboljih pet obrambenih reakcija Juventusa prošle sezone, a Mandži konkurenciju čine Stephan Lichtsteiner, Juan Cuadrado, Leonardo Bonucci i Daniel Alves. 
 
No, za navijače koji su glasali na službenoj Facebook stranici Juventusa, dileme nema – pobjednik je Mario ''Čovjek zid'' Mandžukić.
 

Pročitajte više