"Crna Gora ide na medalju, po mogućnosti još jednu zlatnu"

IMA LI Crna Gora snage za ponoviti Malagu i osvojiti još jedno zlato? Europskim prvacima na putu do polufinala Olimpijskih igara našla se hrvatska reprezentacija, koja je u skupini B ostala na drugoj poziciju. Naši vjeruju da mogu svladati crvene ajkule, ali to neće biti nimalo lak zadatak.

Apsolutno iznenađenje Olimpijskih igara su reprezentacija Australije, koja se iznenađujuće plasirala u četvrtfinale izvukavši neriješen rezultat protiv Crne Gore, i reprezentacija SAD-a koja je u skupini B ostvarila neočekivanu pobjedu protiv naših Barakuda.

Susret protiv Australije iscrpio Crnogorce

Crna Gora je tek neriješenim rezultatom (5:5) protiv Australije izborila nastup u četvrtfinalu nakon što su dva dana prije teško poraženi od Španjolaca 12:6.

"Moji igrači su bili poprilično iscrpljeni nakon utakmice s Australijom koja je pokazala visoku fizičku pripremljenost, da su dobri plivači, a popravili su igru i u tom taktičkom dijelu, što ih do sada nije baš krasilo. Ustvari, oni su iz Genove, završnog turnira Svjetske lige, još više podigli formu, a jasno je i to da su se oni ozbiljno pripremali za Peking", kazao je izbornik Crne Gore Petar Porobić nakon iznimno teške utakmice.

Iako je posljednji susret protiv Australije bio iznimno težak za Crnogorce, europski prvaci osigurali su si nastup u četvrtfinalu protiv Hrvatske koju su već pobijedili u Malagi i osigurali finale protiv Srbije.

Na Europskom prvenstvu izabranici Ratka Rudića nisu igrali na najvišoj razini, nastup na tom natjecanju bila je tek uvertira za Olimpijske igre.

Izbornik Porobić najavljuje još jedno zlato

Sutrašnji četvrtfinalni susret biti će treći sraz Hrvatske i Crne Gore u posljednja dva mjeseca, ali ujedno i najvažniji. Crnogorski izbornik Petar Porobić na "sva zvona" najavljuje kako "Crna Gora ide na medalju, po mogućnosti još jednu zlatnu".

S druge strane, izbornik je svjestan da njegova reprezentacija nije na razini od prije mjesec dana kada je osvojila titulu europskog prvaka i kada ih je u bitnim trenucima vadio odlični vratar Radić. Loš forma Crne Gore može se iščitati iz njihovih posljednjih rezultata - poraz od Španjolske, remi s Mađarskom (10:10) i s Australijom (5:5).

Hrvatska svim silama ide po pobjedu

Hrvatska svjesna kiksa protiv Amerikanaca u sutrašnju utakmicu ulazi maksimalno ozbiljno s jasnim imperativom pobjede, svjesna kako ima uravnoteženu momčad s kvalitetnijim individualcima od Crnogoraca. 

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više