Cro Cop se vratio u Zagreb nakon torture u Kanadi: Policija je mislila da iznosim torbu novca!

"ZADOVOLJAN sam kako je ispalo, a sada - mirovina", rekao je nakon povratka iz Vancouvera svoj sili okupljenih novinara u zagrebačkoj zračnoj luci Mirko Filipović. Nekako su svi očekivali da će se Cro Cop predomisliti u avionu i da je najava odlaska u mirovinu neovisno o ishodu borbe protiv Barryja samo posljedica psihološkog pritiska koji je donio taj meč. No, Mirko kaže kako je vrlo blizu konačnoj odluci.

> Zašto se Cro Cop neće povući iako to najavljuje

"Bio sam maksimalno spreman, možda nikada nisam bio ovako dobar u cijeloj karijeri i sada penzija. Slijedi odmor, no najvjerojatnije je to to. Dobro ću razmisliti i naravno da postoji ono nikada ne reci nikada. Ali dosta je Mirko služio vojsku, živim kao pas. Putujem po svijetu, lomim vlastite kosti i tuđe, moram se dobro odmoriti, ali više motiva nemam. Puno sam bliže tome da prepustim mlađima palicu. Želim se posvetiti drugim stvarima, ne želim više biti vojnik. Htio bih malo više slobodnog vremena. Egzistenciju sam osigurao...", objasnio je Cro Cop i dodao:

"Ja ovaj sport sigurno volim, ostat ću na neki drugi način u njemu. Bit ću u kontaktu s UFC-om, želio bih raditi seminare po svijetu. Dobio sam neke pozive da prenosim znanje na mlađe."

Opcija povratka uvijek postoji

No, s Danom Whiteom će ipak razgovarati. Ukoliko stigne "nemoralna ponuda", opcija povratka uvijek postoji.

"Čut ćemo se, rekao mi je Dana da se dobro naspavam, da dobro razmislim o svemu. U svakom slučaju ćemo biti u kontaktu. Oni su uvijek bili maksimalno korektni prema meni. Ova borba je ispala maksimalno dobro i sigurno je da bi me oni voljeli vidjeti. Ako se možda predomislim, nema teorije da ove godine ponovno uđem u ring. Možda nikada više neću. Neki me uspoređuju s Randyjem Coutureom koji ima deset godina više od mene, a još se bori. To je istina, ali on ukupno ima 17 borbi, ja imam samo u Japanu preko 30. Gdje su borbe u K-1, pa u UFC-u... Sve to troši i fizički i psihički", kaže Filipović.



Nakon borbe i sam je morao na liječnički pregled u bolnicu. Tamo je sreo Barryja.

"Pat Barry je jedan izniman momak i jako velik sportaš. Nema razloga da se mrzimo niti u ringu, niti izvan njega. Znam da je slomio stopalo i prst. Ja sam dobro. Osim ove šunke na oku, sve je dobro. Zato sam i stavio ove naočale da to oko ne ispadne u prvi plan.

Kanadska policija šest sati držala Cro Copa

Tek je danas do Hrvatske došla informacija kako je Mirko imao velikih problema pri ulasku u Kanadu. Policija ga je držala u pritvoru čak šest sati bez posebnog razloga.

"Doživio sam jednu takvu neugodnost na ulasku u Kanadu da je to strašno, uhitili su me na ulasku u zemlju i držali šest sati. Ne znam niti zašto niti kako. Zanimalo ih je gdje sam služio vojni rok, znali su da sam bio dio ATJ Lučko. No, to nema veze s ratnim operacijama jer sam se ja toj jedinici priključio tek 2000. Nisu se na to obazirali. Prijetnje su bile, pa se morao uključiti i naš konzul, UFC je potezao svoje veze. Mislim da mi i nisu odobrili ulazak u zemlju jer je putovnica cijelo vrijeme bila na aerodromu, ne znam... Bilo je prilično mučno. Sada su me i na izlasku iz zemlje dočekali policajci. Pregledavali torbu, valjda su mislili da nosim izvan zemlje torbu novca a da nisam platio. To je stvarno ponižavajuće", zaključio je Cro Cop i otišao prema domu u Gajnicama.

Pročitajte više