Croatia osiguranje još jednu godinu sponzor HVS-a

HRVATSKI vaterpolski savez potpisao je danas jednogodišnji ugovor o generalnom sponzorstvu s Croatia osiguranjem d.d. HVS će dobiti 1,1 milijun kuna, što uključuje police osiguranja od ozljede za oko 2000 članova.

Prilikom potpisivanja ugovora u zagrebačkom hotelu Four points Panorama predsjednik HVS-a Perica Bukić rekao je da se sponzorstvo ne odnosi samo na reprezentaciju već i na utakmice prve i druge vaterpolske lige. Dobivena financijska sredstva trebala bi olakšati rad klubovima Lige za ostanak, koji zbog loše materijalne situcaije nisu u stanju podmirivati obveze. Također će se s dijelom sredstava financirati rad s mladim vaterpolistima.

Predsjednik Uprave najvećeg hrvatskog osiguravajućeg društva Hrvoje Vojković podsjetio je da suradnja Croatia osiguranja i HVS-a traje od 2000. godine, s malim prekidom u 2002. Vojković je rekao kako su osam osvojenih olimpijskih medalja, po dva naslova svjetskih prvaka i pobjednika Svjetskog kupa, te 12 naslova klupskih prvaka Europe, najveći motivi za nastavak ulaganja u jedan od najtrofejnijih sportova u Hrvatskoj.


Kako je prije potpisivanja ugovora održana sjednica Upravnog odbora HVS-a, Bukić je rekao nekoliko rečenica o zaključcima. Prihvaćeno je izvješće Ratka Rudića s kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, program nastupa vaterpolske reprezentacije u 2005. godini, te definiran plan za četverogodišnji olimpijski ciklus. 

HVS je danas dobio dva nova kluba, po jedan iz Poreča i Vrsara.

Pročitajte više