CSKA, Tau Ceramica i Maccabi na Final Fouru

Košarkaši moskovskog CSKA, španjolske Tau Ceramice i izraelskog Maccabi Tel Aviva plasirali su se na Final Four, završni turnir četiri najbolje momčadi Eurolige, što će se od 6. do 8. svibnja održati u Moskvi. LL

CSKA je mjesto u polufinalu izborio s dvije uvjerljive pobjede protiv Ulkera. Nakon trijumfa u Moskvi, CSKA je u uzvratu u Istanbulu slavio 82:64. Najefikasniji u gostujućim redovima bili su Brown (14), Holden (14) i Andersen (14). Strijelce Ulkera predvodili su Štombergas (17) i Žukauskas (10).

Tau Ceramica je u prvom dvoboju razbila Benetton s čak 39 razlike i to na parketu talijanske momčadi, no u uzvratu je pobjedu i plasman na Final Four izborila tek u samoj završnici. Ogled u Vitoriji završio je pobjedom španjolske momčadi 66:64. Prvi strijelci u pobjedničkim redovima bili su Macijauskas (20), Scola (12) i Prigioni (10), dok su Benetton predvodili Garnett (16), Siskauskas (14) i Bulleri (13).

Dvokorakom je vizu za Moskvu izborio i branitelj naslova Maccabi protiv Scavolinija. Uzvrat u Pesaru završio je 103:100 za momčad iz Tel Aviva. Najbolji igrač u gostujućim redovima bio je hrvatski reprezentativac Nikola Vujčić koji je za 33 minute postigao 26 koševa, šut 7-10, trice 2-2, slobodna bacanja 6-6, uz tri skoka. Parker je dodao 20, a Baston 17 koševa. Prvi strijelac Scavolinija bio je Smith (32), dok je Mottola dodao 20 koševa.

Posljednje četvrtog sudionika završnog turnira dobit ćemo nakon ogleda Panathinaikosa i Efes Pilsena. Grci vode 1:0 u seriji na dvije pobjede, a druga utakmica igra se u Istanbulu.

(Hina) xdl ydl

Pročitajte više