OVO SE RAĐA SAMO JEDNOM Čupali smo kosu i pili apaurine, ali majstore - nitko te ne može zamijeniti!

Foto: Index 

NA današnji dan prije 38 godina u Splitu je rođen jedan od najvećih rukometaša svih vremena, Ivano Balić. Kad pogledamo Balićevu karijeru i način na koji se popeo na rukometni Olimp, vidjet ćemo da ima i dosta simbolike u datumu njegova rođenja.

Današnji dan je dan šala, zafrkancije, vica. Pa doista, ne možemo se oteti dojmu da je upravo taj vic i humor u igri bio najveći forte u igri Ivana Balića. Dječački nonšalantan i pomalo nezainteresiran, igrao je rukomet kao nikad nitko prije i poslije njega.

Balićev košarkaški, nešablonski rukomet, njegova kreacija i mašta u rukometu nikad prije nisu viđeni. Njegovim nevjerojatnim rješenjima na parketu divili su se i protivnički igrači, a zbog Ivana rukomet su zavoljeli i oni koji tu igru nikad nisu posve razumjeli.

Relativno statičan sport namijenjen uglavnom momcima ''ko od brda odvaljenima'' potpuno je redefinirao, postavio mu neke sasvim drugačije postulate i pretvorio ga u prekrasnu i vizualno atraktivnu igru u kojoj oko uživa.

Pisati o njegovim uspjesima deplasirano je. Hektolitri tinte na tu temu su već potrošeni. U svojoj karijeri nastupao je za Brodomerkur Split, Metković, Portland San Antonio, Zagreb, Atletico Madrid i Wetzlar. Barcelona i Wetzlar i danas ga zovu da im se pridruži na terenu. Oprostio se 2015. u Njemačkoj, kao najbolji asistent Bundeslige. S Hrvatskom je osvojio zlatnu i brončanu olimpijsku medalju, bio je svjetski prvak i dva puta viceprvak te skupio četiri medalje s europskih prvenstava. 

Ovim putem Ivanu želimo sretan rođendan i dobar provod, a vas puštamo da uživate u njegovim majstorijama. 

 

Pročitajte više