manchester united

Daily Mail: Pet je kandidata za klupu Uniteda. Među njima i Tuchel

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER UNITED na ljeto dovodi novog trenera, piše Daily Mail. Ralf Rangnick preuzeo je momčad nakon odlaska Ole Gunnara Solskjaera, a po završetku sezone odlazi s klupe te će raditi kao savjetnik u klubu. Daily Mail je objavio da je Unitedova uprava sastavila popis potencijalnih trenera te je izbor suzila na pet imena.

Najzvučnije je svakako ono Thomasa Tuchela, sadašnjeg trenera Chelseaja. Njemački stručnjak nedavno je rekao da će ostati na Stamford Bridgeu do kraja sljedeće sezone, ali bi zbog situacije s Romanom Abramovičem i neizvjesnom budućnosti kluba mogao i ranije otići. 

Rangnick je u jako dobrim odnosima s Tuchelom i Daily Mail tvrdi da će to iskoristiti kako bi Tuchela pokušao namamiti na Old Trafford. Tuchel jako dobro poznaje Premier ligu, koju je prošle sezone osvojio te se i u PSG-u i u Chelseaju pokazao kao trener koji je sposoban razdrmati momčad i usaditi joj pobjednički mentalitet.

Dva Španjolca

Osim njega, na popisu su još Sevillin trener Julen Lopetegui i njegov sunarodnjak Luis Enrique. Obojica su se spominjala kao potencijalni treneri Uniteda prije nego što je Solskjaer preuzeo klupu. Isto vrijedi i za Mauricija Pochettina, koji je na kraju završio u PSG-u, ali bi mogao otići iz Pariza nakon potpunog raskola u tom klubu.

Zadnji na popisu je sjajni Ajaxov trener Erik ten Hag, koji se već nekoliko puta spominjao u kontekstu najvećih europskih klubova, ali je ostao u Amsterdamu. On bi na kraju ove sezone mogao tražiti novi klub, a na Old Traffordu su zainteresirani i za njega.

Pročitajte više