Dalić: Ekipe koje umiru u ljepoti, idu kući. Mi smo igrali na rezultat

Foto: Hina

ZLATKO DALIĆ priznao je nakon hrvatske pobjede nad Danskom da njegova momčad nije igrala dobro, ali oduševili su ga njegovi igrači koji su se uspjeli vratiti nakon rano primljenog gola i promašenog jedanaesterca u produžecima.

"Prvo čestitam igračima na pobjedi i prolasku. Imali smo težak put, dobili gol u prvoj minuti i vratili se. Imali smo zicera, promašili penal, drugi i treći penal, i na kraju smo ostali jaki, čvrsti i dobili utakmicu. To je ta kvaliteta koju su dečki večeras pokazali. Nakon promašaja Luke (iz penala) svima nam je bio na pameti taj Beč... Ali, moraš sreću zaslužiti, dečki su ju zaslužili. Presretan sam jer ništa u životu nisam dobio na dlanu, nego sve težim putem, i to mi je još draže", rekao je Dalić na presici nakon utakmice.

"Čestitam danskoj reprezentaciji, opet nisu izgubili utakmicu, već 19. zaredom. Bili su jako težak protivnik. Imaju stil igre koji nama ne odgovara. Kad smo prošli njih, možemo jako puno. Promijenili su nekoliko igrača u prvoj postavi, golman im je obranio penal kad je bilo najpotrebnije, ali i naš je golman uzvratio".

Hrvatsku sada čeka Rusija, koja je u osmini finala izbacila Španjolsku.

"Moramo se odmoriti, čeka nas ozbiljan posao protiv domaćina koji je sasvim zasluženo došao tu gdje je, kao i mi. Moramo biti sretni, ali to nije to. Možemo još. Nema opuštanja, moramo igrati svaku kao da je finale. Ne bi Rusija dobila Španjolsku da ne vrijedi. Moramo biti oprezni", rekao je Dalić dodavši: Sigurno će cijeli svijet uživati u toj utakmici. Bit će to veliki ispit za nas. Nakon te utakmice, tko pobijedi, kupio je sljedeće dvije utakmice. Mi smo došli do ovdje i ne mislimo stati. Bit će to spektakl".

Jedan inozemni novinar Dalića je pitao jesu li problemi u hrvatskom nogometu, kakve je imala Italija 2006., pomogli u povezivanju i motiviranju igrača. Hrvatski izbornik nije bio raspoložen za takva pitanja.

"Mi nemamo nikakve probleme. Gledamo samo sebe, samo nogomet, da učinimo ponosnom našu državu", odgovorio je Dalić.

"Mi smo do sada sve glatko prošli u skupini. Ne možeš ništa napraviti na SP-u ako ne možeš dobiti ovakvu utakmicu. Sigurno će ova utakmica biti za nas još veća poveznica jer su se naši dečki uvjerili da im se vraća sav rad i trud. Nismo igrali sjajnu utakmicu, kao prve tri. Ovo je bila utakmica na rezultat. Argentina, Portugal, Njemačka, svi ispadaju. Mi smo igrali na rezultat. Ekipe koje umiru u ljepoti idu kući".

Subašić? "On je bio naš junak večeras. Obranio je tri penala, a to se rijetko doživi. Izvukao je ekipu kad je najviše trebalo. Nije lako bilo ni nama, ni vama, ni ljudima u Hrvatskoj. Iz ovog možemo izaći jači. Ovo nas može samo ojačati i više okupiti. Kad dobiješ ovakvu utakmicu, znaš da si je zavrijedio. Nakon ovoga je moja vjera u igrače još jača".

O Modrićevom promašaju: "Dogodi se. Promaši se penal, ali fascinira njegova hrabrost i odlučnost da opet puca penal. Preuzeo je opet odgovornost kao pravi kapetan, i dao je gol. To sve govori o Luki. Sam je rekao da će pucati, a zamislite da nije zabio gol, koliko bi mu bilo teško, ali to je snaga i kvaliteta velikih igrača kao što je Luka".

Penali su odlučili. Hrvatska ih je vježbala na posljednjem treningu, ali nije sve išlo po Dalićevom planu.

"Vježbali smo penale na kraju treninga, dva igrača koja sam odredio jučer su to super odradili, a danas su promašili. Utakmica nosi svoju dramatiku i to nije lako podnijeti. Nismo išli igrali na penale, nego smo samo htjeli odraditi i taj dio treninga. Na kraju je to donijelo nama pobjedu, ali vratar je bio taj koji nam je donio pobjedu na penale", rekao je Dalić.

 

Trenutak kad je Rakitić pogodio u mrežu, a hrvatski navijači podivljali od srećeVIDEO VIJEST Hrvatska je u četvrtfinalu Policija upalila rotirke nakon pobjede Hrvatske

Pročitajte više