MAĐARSKA - HRVATSKA 2:1

Dalić: Eto, poraz... Viceprvaci svijeta smo i nije nam lako

Foto: Pixsell /

HRVATSKA je u Budimpešti poražena 2:1 (1:1) od Mađarske. Domaćini su preokretom uzeli tri boda u 2. kolu kvalifikacija za Euro 2020. Hrvatska je povela golom Rebića u 13. minuti, ali Mađari su preko Szalaija i Patkaija, zahvaljujući pogreškama Dalićeve obrane, izborili veliku pobjedu.

Izbornik je pred kamerama kratko komentirao neočekivani poraz.

"Čestitam Mađarima na borbenosti. Nakon prvog gola smo pali, nismo nastavili, nismo ih dokrajčili. Bili su agresivniji, primili smo gol iz kobnog prekida i eto, poraz...Nismo bili kreativni, zapinjala nam je lopta u završnici, prema naprijed nismo išli jedan na jedan dok nije ušao Brekalo, s njim smo dobili okomitost. Znali smo da će nam biti teško u kvalifikacijama. Uveli smo na kraju još jednu špicu, zaigrali s trojicom u obrani, ali ništa...", kazao je izbornik.

"Protiv Hrvatske svi idu 200 na sat, neće nam biti lako i to smo znali. Ovo nije tragedija, viceprvaci smo svijeta, ali smo izgubili", dodao je Dalić.

Nakon dvije utakmice u skupini E viceprvaci svijeta su na četvrtoj poziciji. Hrvatska je porazom u Budimpešti zakomplicirala poziciju u borbi za plasman na Europsko prvenstvo. 

Nakon dva kola Hrvatska ima tri boda, koliko imaju i Slovačka, Wales i Mađarska. Europsko prvenstvo izborit će dvije reprezentacije s najviše osvojenih bodova. Evo što slijedi za Hrvatsku u nastavku kvalifikacija. 

Rezultati by SofaScore

Hungary - Croatia Rezultati uživo

 

Pročitajte više