Dalić otkrio kako planira zaustaviti najboljeg igrača Senegala

Foto: Gavin Barkerer/EPA

HRVATSKA od 18 sati u rasprodanom Gradskom vrtu igra posljednju utakmicu uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji. Suparnik je Senegal.

"Mislim da mi to zaslužujemo i uistinu smo sretni što ćemo imati atmosferu punog stadiona. Reprezentacija je ponos, čast i užitak, dat ćemo sve od sebe da usrećimo te ljude i učinimo ih ponosnima", rekao je Zlatko Dalić.

Izbornik hrvatske reprezentacije smatra da je Senegal najbolja afrička reprezentacija.

"Senegal je trenutno najbolja afrička reprezentacija, a predvodi je napadač Liverpoola Sadio Mane", izjavio je Dalić i otkrio plan kako zaustaviti sjajnog Manea.

"Manea možemo zaustaviti samo sa svih deset igrača. Igrat ćemo kompaktno, u zajedničkom bloku, kao i protiv Brazila. Ne smijemo izgubiti formaciju i raspored niti jedne minute, na Svjetskom prvenstvu suparnici to odmah kazne. Ja sam optimist, ne želim nikakve negativnosti, a pozitivu želim prebaciti i na igrače. Pun sam samopouzdanja i vjerujem u igrače."

Mane je ove sezone u Ligi prvaka u 11 nastupa zabio 10 pogodaka, a još 10 postigao je u premierligaškoj sezoni. Utakmica u Gradskom vrtu bit će mu 52. u dresu Senegala za koji je dosad postigao 14 pogodaka.
 

Pročitajte više