DALIĆEV NAPAD ZA SP "Mandžukić je prva špica, a Pjaca je igrač koji mi treba"

Foto: Hina

"OVO je moj izbor i stojim iza njega. Nisam imao puno dilema, svjestan sam da nikada neće svi biti zadovoljni. Svi imaju pravo na svoje mišljenje, moje je pravo da izaberem igrače", rekao je Zlatko Dalić nakon objave popisa igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Dalić je odabrao 24 nogometaša, a s popisa će otpasti jedan od petorice stopera, ovisno o stanju Ćorluke i Mitrovića koji imaju problema s ozljedama, dok je uz Lovrena i Vidu na listi i Duje Ćaleta-Car. 

Zanimljiv je i Dalićev izbor napadača. Nakon objave popisa, izbornik je otkrio da planira igrati s Mandžukićem u vrhu napada, a ne na krilu kao što to često igra u Juventusu.

"Po meni je Mandžukić prava špica i to je njegova najbolja pozicija. Imamo izbora, jer na svakoj poziciji imamo dva igrača", rekao je izbornik, osvrnuvši se na sjajnu predstavu Ante Rebića u finalu njemačkog Kupa.
 



"Rebić je odigrao odlično, u sjajnoj je formi. Daj bože da tako nastavi i u Rusiji. Svaka čast i Niki Kovaču koji ga je doveo na tu razinu."

Dalić je naglasio da nikada nije kazao kako je Rebić izbacio iz reprezentacije Perišića. "Nisam rekao da je Rebić izbacio Perišića, rekao sam 'preskočio', ali sada smo dobili i Perišića i Rebića."

Otkrio je i da Kramarića prije svega vidi na krilu ili iza napadača, a onda i kao opciju u špici napada.


Osvrnuo se i na neigranje Marka Pjace u Schalkeu, gdje je igrao na posudbi iz Juventusa.

"Pjaca je igrač koji meni treba, vjerujem mu, nažalost nije igrao mnogo, ali mu vjerujem. Može igrati na oba krila i u napadu. Moram cijeniti što se ozlijedio u Estoniji igrajući za reprezentaciju."

 

 

 

 

Pročitajte više