hnl

Dambrauskas: Najsretniji sam trener. Hajduk je uvijek imao svog Maradonu ili Zidanea

Foto: Pixell/Miroslav Lelas

DANAS počinje nastavak HNL-a, a Hajduk u subotu od 17:05 gostuje u Šibeniku u sklopu 21. kola.

Pred novinare je stao trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

''Ne treba se okretati i gledati što se moglo drukčije. Bio je ovo izazovan period, nije bilo lako, ali zahvaljujući svima u klubu dobro smo to prebrodili. Imam na raspolaganju sve igrače. Ne mogu reći da su svi na istom nivou što se tiče fizičkog stanja.

Neke igrače je ova bolest pogodila malo jače, neki su imali lakše simptome. Mislim da će trebati proći neko vrijeme da dio igrača bude u optimalnom stanju'', rekao je Litvanac pa je dodao:

''Ja sam tu niti tri mjeseca. Ne znam za stvari koje su se događale u prošlosti vezane za transfernu politiku. Moja je zadaća vrlo lagana. Pripremiti momčad za iduću utakmicu i pobijediti. O drugim stvarima ne razmišljam'', kazao je pa se osvrnuo na Šibenik.

''Ne bih uspoređivao sutrašnju utakmicu sa zadnjom međusobnom utakmicom. Šibeniku nije lako izgubiti važnog igrača, ali to otvara prostor i drugima. Imaju novog trenera. Sigurno će biti posebno motivirani. Mi smo Hajduk, vjerujemo u sebe. Radili smo naporno u ova tri tjedna. Najvažnije je da to pokažemo na terenu. 

Livaja Hajdukov Zidane i Maradona 

Koliko Biuk, Mlakar i Ljubičić mogu pomoći Livaji?

''Najsretniji sam trener jer imam igrača poput Livaje u momčadi. Kada se pogleda prošlost Hajduk je uvijek imao jednog takvog igrača u momčadi. U povijesti nogometa to je uvijek bio netko. Maradona, Zidane...Real Madrid koji je osvajao u nizu Ligu prvaka, svi će reći da je to Ronaldova momčad.

Očekujem od Biuka, Ljubičića i Mlakara doprinos, ali i od svih ostali. Ne možemo očekivati od Biuka i Ljubičića da svaku utakmicu budu na nivou Livaje. On ima deset godina više od njih. Oni treniraju, rade pogreške koje navijači nekad ne opraštaju, ali mi im moramo oprostiti kako bi se razvili'', zaključio je.
 

Pročitajte više