HAJDUK U EUROPI

Dambrauskas: Uz Božju pomoć je u Splitu sve moguće

Foto: EPA

VILLARREAL je pobijedio Hajduk 4:2 u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige. Hajduk je poveo golom Biuka već u drugoj minuti, no onda je Villarreal, koji nije igrao u punom sastavu, do kraja prvog poluvremena preokrenuo na nedostižnih 4:1. Fossati je zabio iz penala na kraju za 4:2. Prva se utakmica igrala u Valenciji, a uzvrat je na rasporedu za tjedan dana u Splitu. Nakon utakmice oglasio se trener Hajduka Valdas Dambrauskas na konferenciji za medije te igrač Hajduka Toni Borevković.

Kako se osjećate u vezi sljedeće utakmice?

"Sljedeća utakmica bi trebala biti lakša za pripremu. Igrači se mogu samo poboljšati igrajući ovakve utakmice. Počelo je odlično za nas, ali ispali smo naivni, mogli smo puno bolje reagirati kod njihovih golova. Preferirao bih da nam nisu zabili takve golove. Morat ćemo biti bolji u Hrvatskoj", rekao je Dambrauskas.

Jeste li zadovoljni s Awaziemom na zadnjem veznom*

"Ako ste istraživali, Awaziem je uvijek bio zadnji vezni. Htjeli smo imati bolju pokrivenost u veznoj liniji jer Villarreal je uigran u sredini i u međuprostoru. Awaziem je jako miran igrač s loptom. Mislim da je odigrao dosta dobru utakmicu", rekao je trener Hajduka.

Što nas čeka na Poljudu?

"Nećete vjerovati što ću vam reći, ali kad budete gledali sljedeću utakmicu, atmosfera će biti potpuno drugačija i naš će mentalitet biti drugačiji. Uz Božju pomoć sve je moguće. Fokusirat ćemo se na sljedeću utakmicu, analizirati protivnike i pokušati pobijediti", rekao je Dambrauskas.

Što se događa s Nikolom Kalinićem?

"Kalinić ima porezotinu na obrazu. On je za nas važan igrač, ali ozlijeđen je. Važan je igrač za nas, ali nogomet je nekad takav sport", rekao je Dambrauskas.

Jeste li optimist uoči uzvratne utakmice?

Ne mogu ne biti optimist za drugu utakmicu zbog ovih igrača. Bio sam već puno puta na punom Poljudu. Ti navijači mogu podignuti svakoga. Villarreal je vrhunska momčad. Mi smo i danas izgledali spremno, Stipe je zabio nakon deset mjeseci... Moramo se pripremiti za Lokomotivu jer ta će utakmica odrediti kako ćemo igrati protiv Villarreala u Splitu", rekao je Dambrauskas.

Borevković: Nismo se prepali

"Ako im daš malo prostora, igrači Villarreala će zabiti gol. Naša momčad nije navikla igrati protiv ovako dobre i kvalitetne momčadi kao što je Villarreal. No sljedeću utakmicu igramo kod kuće i sve je moguće. Ne bih rekao da smo se prepali jer smo odmah zabili gol.

No onda smo napravili par grešaka. Naravno da nas je presjeklo kad smo primili dva-tri gola. No sve je još uvijek otvoreno za uzvrat", rekao je na konferenciji za medije stoper Hajduka Toni Borevković.

Pročitajte više