Danci optimistični, ali oprezni: Imamo psihološku prednost, no Hrvati su sada puno jači

IAKO je Goluža ustvrdio kako su nas Danci izabrali i bacili nam rukavicu, prema izjavama danskog izbornika Ulrika Wilbeka niti oni nisu presretni jer u četvrtfinalu igraju protiv olimpijskih pobjednika. No Wilbek svejedno smatra da im dvije posljednje pobjede na EP-u u Norveškoj ove godine daju veliku psihološku prednost.

"Mislim da imamo mentalnu prednost. No naravno da nismo sretni jer moramo igrati protiv Hrvatske, koja brani Olimpijski naslov. Ukupno gledajući ipak su oni nezadovoljniji jer su dobili nas za protivnike", izjavio je Wilbek.

Sličan stav vlada i u danskom tisku koji je jednoglasan u ocjeni da bi njihovoj reprezentaciji puno bolje odgovarala Španjolska koja je u Pekingu daleko od svog standarda. Danci su nam u Norveškoj u obje utakmice prepustili samo 20 golova (30:20, 24:20), ali Wilbek sumnja da će njegova momčad uspjeti i ovaj put limitirati Hrvatsku koja je napadački puno napredovala.

"Hrvatski napadači su sada puno bolji i ne vjerujem da ih možemo limitirati na dvadeset golova kao što smo to uspjeli u Norveškoj. Posebno Lacković koji je ponovno na vrhu. Bit će to jedan težak zadatak."

Wilbek nije htio raspravljati o tome hoće li se njegovoj momčadi suprotstaviti najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić. Samo je odmahnuo rukom rekavši da priprema momčad kao da će Balić biti potpuno spreman.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više