Dani Alves opisao svoje vrijeme u Barceloni za vladavine Pepa: "Bolje od seksa"

Foto: EPA-EFE

DANI ALVES dao je intervju Sky Sportsu u kojem je pričao o najvažnijim trenucima tijekom svoje bogate igračke karijere. Posebno je zanimljiv dio u kojem se prisjeća dana u Barceloni i rada pod Pepom Guardiolom. 

Alves otkriva da je skoro završio u redovima Chelseaja čiji je menadžer u to vrijeme bio Jose Mourinho, i to prije nego što je uopće upoznao Guardiolu i dobio ponudu Barcelone. Bilo je ljeto 2007. kad je Brazilac završavao svoju petu sezonu u Sevilli. S tim je klubom osvojio Kup UEFA-a, španjolski kup i superkup te se odlazak u Premiership činio izvjesnim:

"Mislio sam da ću raditi s Mourinhom, da je cijeli posao riješen. Ne znam je li dobio drugačije informacije, da nisam želio doći ili nešto, ali naš odnos od tada nije dobar. To nije moja krivnja."

Chelsea je odustao, ali javili su se Barcelona i Guardiola, za kojeg se kasnije ispostavilo da je možda i najveći trenerski rival portugalskog trenera nakon što je Mourinho preuzeo Real Madrid. U tom je klubu postao ključni član povijesnog razdoblja Barcelone i uspio je dovesti svoju karijeru na potpuno novu razinu. Tri osvojene Lige prvaka, šest naslova La Lige i pet španjolskih kupova. 

"Zbog Guardiole sam postao puno bolji nogometaš. Naučio me jako puno stvari i zbog toga svima govorim da je on najbolji menadžer s kojim sam ikada radio. On je genij u ključnim trenucima. Zna kako reći svojim igračima točno ono što trebaju raditi. U puno utakmica on nam je donio pobjede. Mi smo samo morali slijediti njegove upute. Moje razdoblje u Barceloni s Guardiolom bilo je bolje od seksa", prisjeća se zadovoljno Alves.

Iako ima već 35 godina, Brazilac i dalje igra na visokoj razini u Paris Saint Germainu.

Pročitajte više