Danski reprezentativci u nevjerici: Ovo je katastrofa, nismo očekivali poraz!

ČITAJUĆI naslove u danskim medijima dojam je da nitko u Danskoj nije očekivao poraz od Hrvatske. Nakon dvije poprilično uvjerljive pobjede na EP-u početkom ove godine, današnji poraz doživljen je kao prava katastrofa.

Svi redom ističu jako slab ulazak u utakmicu danskih reprezentativaca koji je prije svega posljedica mnogo tehničkih grešaka koje su danas vrlo raspoloženi Hrvati znali iskoristiti. Osim slabog početka, ključni trenutak utakmice prema danskim novinarima bio je mini preokret sredinom drugog dijela kada su Wilbekovi odabranici s tri gola u nizu uspeli preokrenuti rezultat. Taj su trenutak, slažu se svi, trebali iskoristiti puno bolje.

Hvidt: Imali smo samo jednu priliku i nismo je iskoristili

Jedan od najbolji vratara svijeta Kasper Hvidt bio je strahovito razočaran nakon oproštaja od borbe za medalje.

"Imali su inicijativu cijelu utakmicu. Mi smo imali samo jednu šansu i nismo ju iskoristili. Taj smo trenutak trebali iskoristiti", rekao je Hvidt aludiravši baš na trenutak kada su sredinom drugog dijela s 14:16 došli do 17:16.

"Izgledalo je kao da imaju 25 posto snage više od nas. Iskoristili su sva svoja oružja. Već su na početku došli do prednosti, a mi smo izgorjeli vraćajući se u egal", zaključio je jedan od najboljih vratara svijeta.

Jorgensen: Nije sramota izgubiti od Hrvatske

Klavs Bruun Jorgensen zvučao je ipak malo manje razočaran. Tješi se činjenicom da je momčad ispunila zadatak koji je bio zacrtan prije početka Olimpijade.


"Prije natjecanja plan je bio plasman među osam najbolji. Gledano iz tog kuta moramo biti zadovoljni", rekao je Jorgensen odmah nakon završetka susreta.

"Obrana je funkcionirala dobro, a Hrvatska je odlična momčad. Nije sramota izgubiti dva razlike od Hrvatske, osim ako su oni igrali loše. No to nije bio slučaj danas, igrali su odlično."

"Moram pogledati snimku utakmice i kad vidim sve detalje mogu komentirati što je presudilo. Bila je to mentalno jedna vrlo vrlo zahtjevna utakmica", zaključuje Jorgensen.

Boldsen: Nismo očekivali poraz

Uvijek vrlo emotivni Joachim Boldsen iskreno je priznao da niti u jednom trenutku nisu očekivali da bi mogli izgubiti.

"Ovo je bilo veliko razočarenje, nismo očekivali poraz", rekao je Boldsen i zaključio:

"Moramo se dignuti jer je nova utakmica već za dva dana. Da bi pobijedili ne smijemo previše žaliti i osvrtati se na ovaj poraz."

Cristiansen: Igrali smo samo sa 75 posto mogućnosti

Lars Cristiansen smatra da je njegova momčad dala samo 75 posto svojih mogućnosti za razliku od Hrvata koji su igrali maksimalno. Posebno ih je iznenadio Goran Šprem na kojeg nisu obraćali pažnju u pripremi utakmice.

"Teško je reći nešto pametno sada. Igrali smo samo sa 75 posto naših mogućnosti. A oni su dali svoj maksimum za pobjedu, mi nismo", rekao je Cristiansen i dodao:

"Odlično smo se taktički pripremili, ali nismo računali na sjajnog Šprema koji nam je zabio sedam golova. Jednostavno se poklopilo nekoliko loših svari i mi smo izgubili."

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više