Del Bosque: Uopće nisam sretan što ćemo igrati protiv Portugala, a ne protiv Brazila


 
VICENTE DEL BOSQUE, izbornik španjolske nogometne reprezentacije, tvrdi da nije posebno zadovoljan činjenicom da će Furija u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Portugala, a ne protiv Brazila.

Nakon startnog poraza od Švicarske 1:0, aktualni europski prvaci upisali su dvije pobjede, 2:0 protiv Hondurasa i 2:1 protiv Čilea, čime su na kraju ipak zauzeli prvo mjesto u svojoj skupini H. U skupini G, koja se u osmini finala križa sa skupinom u kojoj je igrala Španjolska, Brazil je remijem protiv Portugala 0:0 osigurao prvo mjesto, a Portugal je osvojio drugo, pa će Portugalci na noge Španjolskoj u osmini finala.

"Pobjeda protiv Čilea za nas je bila ključna. Ipak je od krucijalne važnosti izbjeći Brazil u osmini finala", zadovoljan je bio branič Barcelone i španjolske reprezentacije Gerard Pique.

Međutim, njegov izbornik Vicente Del Bosque uopće ne dijeli takvo mišljenje.

"Brine me cijela portugalska momčad, a ne samo Cristiano Ronaldo. Vidjeli ste kako su kontrolirali igru protiv Brazila. Nisu Brazilcima dopustili da se razigraju, a iz kontranapada su bili vrlo opasni. Uopće nisam nešto posebno sretan što ćemo igrati protiv Portugala, a ne protiv Brazila", tvrdi Del Bosque.

Osvrnuo se i na rasplet u svojoj skupini.

"Nakon poraza od Švicarske smo prolazili kroz teško razdoblje. Najvažnije je da smo se oporavili od tog startnog poraza i ostvarili svoj cilj. Zaslužili smo osvojiti prvo mjesto jer smo protiv Čilea odigrali odličnu utakmicu. Bili smo bolji", zaključio je izbornik Španjolske.

Pročitajte više