Del Bosque upozorava Turke: Bilić je jedan od najtalentiranijih izbornika u Europi

ČOVJEK koji od 2008. godine uspješno kormilari španjolskom nogometnom reprezentacijom Vincente del Bosque, dao je intervju za turski portal Milliyet.com.tr.

Tema razgovora, naravno, bila je turska reprezentacija i njezine šanse protiv Hrvatske. Podsjećamo del Bosqueu nije stran tamošnji nogomet jer je vodio Bešiktaš u sezoni '04./'05.

Kao što je već poznato prva utakmica dodatnih kvalifikacija između odigrat će se u Istanbulu 11. studenog. Turci su, kao navijači, poznati po fanatičnosti, a naše igrače zasigurno, na Turk Telekom Areni, čeka "pakao".

Što se tiče samog protivnika Turska je svima ostala u sjećanju zbog kobne utakmice na Europskom prvenstvu 2008. godine, a turske kolege zanimalo je kolike su šanse da se utakmica iz Beča ponovi, odnosno da li ih je ždrijeb pomazio.

"Obje reprezentacije su podjednako jake. Teško je sada procijeniti tko je u prednosti, zbilja ne mogu dati neku točnu procjenu. Naravno, možete osjetiti napetost u zraku, a vjerujem da će nakon prvog meča biti poznato tko ide na EP", objasnio je del Bosque, a zatim je nastavio analizirati Bilić boyse:

"Hrvatska ima vrlo mladu reprezentaciju, s jako puno odličnih igrača. Mislim da je Slaven Bilić jedan od najperspektivnijih trenera u Europi. 2008. godine gledao sam, dakako, utakmicu između Turske i Hrvatske i vjerujte mi proživio sam kao i vi pravu dramu" prisjetio se Španjolac.

Turske novinare zanimao je recept za pobjedu nad Hrvatima.

"Prva utakmica. Prva utakmica je vrlo bitna jer Turska igra pred domaćom publikom i mora dati sve od sebe da napravi što bolji rezultat, odnosno Hrvatska ne smije otići iz Istanbula s pozitivnim rezultatom, inače biste mogli izgubiti plasman na EP", zaključio je del Bosque.

Pročitajte više