Deportivo u grotlu Poljuda s još jednom obrambenom vedetom manje?

FABRICIO COLOCCINI, koji je godinama držao obranu Deportiva je dan prije prve utakmice Hajduka i momčadi iz Galicije otišao u Newcastle, a na odlazak se sprema i Pablo Amo, kojeg želi Zaragoza.

Miguel Angel Lotina se tako pred uzvrat 2. pretkola Kupa Uefa našao u novim nevoljama sa zadnjim redom. Branič koji je već dugo u Coruni i koji je procvjetao upravo prošle godine pod Lotinom, se nakon šest godina zaželio promjene sredine.

Ipak, Depor se nada kako će Zaragoza realizirati transfer Martina Pulida iz Almerie, kao što je klub već i objavio na svojim stranicama, što bi gotovo sigurno značilo da odustaju od dovođenja Deportivovog braniča.

Mladi Laure, zamjenik legende Manula Pabla: Ne bojim se pakla Poljuda, takva prilika se pruža jednom u životu

Lotina se u i na desnom boku mora okrenuti rezervnim rješenjima: u nedostatku nezamjenjivog Manuela Pabla i njegove zamjene Antonia Barragana (iza kojeg je neuspjela epizoda kod Beniteza u Liverpoolu) slučaju okrenuo mladom Laureu za kojeg je već izjavio da uživa njegovo potpuno povjerenje.

Laureano Sanabria "Laure", proizvod je Realove škole. Na Bernabeu je proveo osam godina i sada kvalitetnim nastupom u Splitu želi odgovoriti trenera od kupnje novog pojačanja za njegovu poziciju: "Ukoliko mu svojim nastupom ulijem sigurnost, biti će uvjeren da ne mora dovoditi nikoga na toj poziciji. "

Igrač koji bi se trebao sudarati sa još jednim mladićem, Tičinovićem, uvjeren je kako će ugrabiti priliku i dostojno zamijeniti Deporovog velikana: "Utakmicomu Splitu mi se otvaraju vrata jer prilika za pokazati se na tako velikoj sceni se pruža jednom u životu i moram je ugrabiti".

Bojite li se paklene atmosfere koja vas očekuje u Splitu?, pitali su Laurea na stranicama Deporovog fan cluba: "Znamo da će okružje biti teško za nas,a li momčad se nada prolasku", od

Trener ipak traži pojačanje u obrani jer je već izjavio: "Ako Pablo Amo ode, netko drugi svakako mora doći". Lotina već ima i favorita za njegovog zamjenika: Diega Colotta, Argentinca koji igra za meksički Atlas.

Trener Deportiva je zato odlučio postupiti isto kao i prošle godine kada se licitiralo sa Fabrciom Coloccinijem; postavio je krajnji rok do kada se mora riješiti pitanje igračevog statusa i to je sutra!

Odlazi i golman Munua

Urugvajski vratar Gustavao Munua koji se posljednjih godina sa Izraelcom Duduom Auateom često i doslovce tukao za mjesto prvog vratara Depora, također čeka na odlazak, a njegov prvi klub Nacional iz Montevidea ga je već prijavio za početak urugvajskog prvenstva.

Iako nijedan od dvojice spomenutih igrača nije nastupio u prvom susretu Deportiva i Hajduka, vijesti da se igrački kadar Španjolaca osipa u predvečerje uzvratnog dvoboja svakako idu u korist Splićanima.

Torcidino hodočašće počinje molitvom Svetom Duji

Navijači Hajduka za četvrtak najavljuju okupljanje u 17:30 na Peristilu, "gdje ćemo se pomoliti Sv. Duji za našeg Hajduka i prolaz dalje!", stoji u Torcidinom pozivu navijačima.

Odatle se ide kroz Dioklecijanove podrume na rivu i mimohodom preko Marmontove ulice do Starog placa. Nekadašnji Hajdukov stadion zborno je mjesto odakle će se u povorci krenuti prema stadionu.

Torcida poziva navijače koji idu na Sjever da na navijačku tribinu uđu barem sat vremena prije početka utakmice radi velike koreografije koja se sprema.

Planule sve ulaznice osim rubnih dijelova "poljudskog požarišta"

"Ovo je čudo, ulaznice idu kao lude i stadion će biti rasprodan. Na blagajnama, gdje sam otišao vidjeti ima li ulaznica za sjever, rekli su mi da je sve rasprodano. Ostalo je samo još nešto ulaznica za krajnje rubove zapadne i istočne tribine", izvijestio je sportski direktor Hajduka Ivan Buljan.

"Navala za ulaznice i euforija koja je preplavila grad su dokaz koliko nam malo treba za zanos i sreću navijača. A što bi bilo da igramo Ligu prvaka ili Ligu Uefe?", zapitao se popularni Iko.

A.K.
Foto: deportivo-la-coruna.com, Index.hr

Pročitajte više